Lagkaptenen Wernblom frälste Skellefteå

Styrde in segermålet - nu är nykomlingen på väg mot slutspel

HOCKEY

Nykomlingen Skellefteå är på väg mot slutspel.

I kväll vann laget den livsviktiga hemmamatchen mot Djurgården med 3-2.

Matchvinnare blev lagkaptenen Magnus Wernblom som i slutet av den tredje perioden styrde in segermålet.

- Det var en otroligt skön seger, sa matchvinnaren nöjt till ppv.

Matchinledningen startade med att båda lagen säkrade hemåt. Det märktes att båda lagen krigade om att nå en slutspelsplats. Både Skellefteå och Djurgården spelade hårt och matchen påminde mycket om en slutspelsmatch med tuffa och stenhårda närkamper.

Dyrba Dif-utvisningar

Efter 7.59 drog poängkungen Fredrik Bremberg på sig en onödig utvisning för fasthållning. Och Skellefteå skapade ett tungt tryck mot Daniel Larsson i Dif-målet och mitt i den tunga den pressen fick Djurgården backen Martin Lindman utvisad. En utvisning som skulle visa sig dyrbar. Efter bara tolv sekunders spel i fem mot tre sköt Duane Harmer ett tung skott som Magnus Wernblom styrde in med magen i mål. Nyförvärvet Duane Harmer har fått en kanonstart i Skellefteå och gjort fyra poäng på två matcher.

Bremberg tog revansch

Djurgården tog över matchbilden i slutet av perioden. Och Fredrik ”Linkan” Bremberg var den som tog i taktpinnen för stockholmarna. Efter 17.28 stod ”Linkan” för ett glansnummer när han med trampade förbi en back och med en backhand lade in kvitteringen högt i nättaket bakom en chanslös Andreas Hadelöv.

Den andra perioden dominerade Djurgården fullständigt och vann skotten med 9-2. Trots det stora spelövertaget var det Skellefteå som gjorde periodens enda mål.

Och klyschan ”Släkten är värst” stämde verkligen in på målet.

Den förre djurgårdaren Marcus Kristoffersson kontrade när Djurgården spelade fem mot fyra. Och just innanför blålinjen drog han till med ett stenhårt slagskott som Daniel Larsson var helt chanslös på.

Wernblom slog till igen

Utvisningarna i matchen visade sig vara dyrbara.

När Djurgården fick chansen och spela fem mot fyra prickade den tjeckiske backen Jiri Marusak in kvitteringen bakom en skymd Andreas Hadelöv. Matchklockan stod då på 51.12.

Men succénykomlingen Skellefteå har enorm moral.

När Djurgården fick lagkaptenen Jimmie Ölvestad utvisad visade firma Duane Harmer/Magnus Wernblom hur spel i numerärt överläga ska utnyttjas. Kanadensaren Harmer sköt ett skott från blå som "Werner" styrde in i sin favoritposition just framför målvakten.

- Fortsätter han (Harmer) att spela så här så kommer vi att ha stor nytta av honom, kommenterade Wernblom Harmers insats.

I slutet av matchen tog Djurgården ut Daniel Larsson och satsade hejvilt på att nå en kvittering.

Men ett desperat Skellefteå kunde hålla undan och slutspelsdrömmen lever i högsta grad för nykomlingen.

- Vi hade inte rätta flytet. Så det var en tuff förlust, sa Djurgårdens tränare Hans Särkijärvi till ppv.

Jörgen Källström

ARTIKELN HANDLAR OM