LHC:s fräcka värvningskupp – snor Rögles poängkungar

Foto: BILDBYRÅN
superkedjan spricker Rögles Patrik Zackrisson, till höger, och Mattias Carlsson försvinner till storsatsande Linköping.
HOCKEY

Linköping är klart för SM-final.

Redan nu förstärker klubben inför nästa säsong och värvar två tredjedelar av Rögles förstakedja, Patrik Zackrisson och Mattias Carlsson.

– Vi tänker bredda truppen inför nästa säsong, säger Johan Hemlin, sportchef i Linköpings HC.

I torsdagskväll 21.30 var Linköping HC för första gången klart för en SM-final i ishockey. En otrolig framgång för Linköpings HC, som bara spelat sex raka säsonger i elitserien.

Trots att klubbledningen har ett SM-final-lag till förfogande kommer det att bli stora förändringar i truppen.

Överens med LHC

Nu kan Sportbladet avslöja att sportchef Johan Hemlin gjort en kupp mot Rögle och värvar sönder lagets förstakedja. Både Patrik Zackrisson och Mattias Carlsson är muntligt överens med Linköping. De båda har tillsammans med Pär Arlbrandt utgjort Rögles förstakedja som dominerade under allsvenskan. Zackrisson har gjort 34 poäng på 29 allsvenska matcher och var med i JVM för Sverige runt nyår. Carlsson är noterad för 45 poäng på lika många matcher.

– Vi ser över truppen till nästa säsong. Det är ett arbete som pågår kontinuerligt. Men stommen i vårt lag har avtal även över nästa säsong. Just nu har vi 14 spelare under avtal, säger Johan Hemlin.

Hemlin känner väl till Carlsson. Hemlin var nämligen Carlssons tränare i Södertälje för fyra år sedan. Linköpings tränare Jan Karlsson har bra kontakt med Patrik

Zackrisson sedan tiden de båda var i Frölunda.

”Vi ska förändra”

– Vi har ett finallag i dag och det är vi nöjda med. Men vi ska förändra och bland annat ska truppen utökas. Vi ska ha åtta backar och 14 forwards och tre backar. Sedan kan det bli tal om att låna ut någon spelare till allsvenskan, säger Johan Hemlin.

ARTIKELN HANDLAR OM