HV 71:s borg har rasat

13 raka hemmamatcher utan förlust har följts av fyra nederlag

Foto: Peter Wixtröm
HOCKEY

Kinnarps Arena var en ointaglig borg. Men nu har magin försvunnit.

2–3 mot Modo var HV 71:s fjärde raka hemmamatch utan seger.

– Vi har problem med målskyttet, säger tränaren Kenta Johansson.

HV 71:s hemmaspel i början av säsongen var mäktigt och laget inledde med 13 raka matcher utan förlust i Kinnarps Arena. Men smålänningarna har nu inte vunnit på hemmaplan sedan 1 december.

Två förluster i sudden death har följts upp av ytterligare två uddamålsförluster.

I kväll sänktes HV 71 av individuella misstag i början av den tredje perioden. Modo gick upp till en 3–0-ledning på knappt fem minuter – trots att HV dessförinnan fört spelet.

– På första målet var det väl Mikko som drällde med pucken och oturligt tog den på Lances klubba och in. Man får inte ge bort det. Det kan jag tycka var lite matchavgörande, säger Kent Johansson till ppv.

Davidsson spelade huvudlöst

HV-tränaren kunde även ha nämnt lagkaptenen Johan Davidssons huvudlösa misstag. Rutinerade Davidsson tog en idiotisk båge framför eget mål. Niklas Sundström bröt och Per-Åge Skröder kunde sätta 3–0.

HV 71 gjorde visserligen ett starkt försök till upphämtning, Jari Kauppila och Per Ledin tryckte in varsin reducering, men närmare än så kom man inte och HV kunde inkassera fjärde raka matchen utan seger på hemmaplan.

– Första delen av serien var vi effektiva när vi spelade bra. Men nu har vi lite problem med målskyttet, säger Kenta Johansson till ppv.

Krizan storspelade

I kväll sköt laget hela 40 skott, men en kombination av ineffektivitet och en storspelande Karol Krizan i Modos mål gjorde att bara två puckar letade sig i mål.

På frågan om HV är i en formsvacka svarar Johansson:

– Nja, det vet jag inte. Spelmässigt är det hyfsat. Men det kanske är tabelläget som gör att vi blir för bekväma i anfallszon.

Lückner gladdes med Salomonsson

Modotränaren Harald Lückner var desto gladare. Hans lag var utdömt före jul och det snackades om kris, men nu har laget rest sig och kan skryta över tre raka segrar.

– Vi hade bra försvarsspel och en riktigt bra målvakt. Sedan gjorde vi tre snabba mål, säger tränaren Harald Lückner till ppv.

– Det gäller att ta tillfällena och jag gläds med Andreas Salomonsson som har kämpat länge och som nu fick stänka två. Vi försökte stänga matchen. Vi klarade det inte riktigt, men vann ändå.