Hyllade familjen – med nålkalas

Tremålsskyttens tatuering till ”farsan, morsan och brorsan”

Foto: Pernilla Wahlmaan
målar för familjen Daniel Widing sänkte Djurgården med tre mål och efteråt visade han stolt upp sin färggranna hyllning till familjen. ”Det är farsans, morsans och brorsans födelsedatum jag har här”, berättar Widing.
HOCKEY

GÄVLE. Widing, Widing, Widing. Tremålsskytt och ett mål för varje familjemedlem som finns intatuerad på Daniel Widings högra underarm.

– Det är farsan, morsans och brorsan födelsedatum jag har här på armen, det är min hyllning till dem, säger matchhjälten Daniel Widing.

Foto: Pernilla Wahlman
Hyllningen Daniel Widings hyllning till familjen.

Den stora tatueringen på högerarmen är flera decimeter lång och föreställer en kniv med ett slingrande band runt med siffrorna 59–10–15 (far), 93–12–08 (bror), 62–11–11 (mor) samt ordet ”Love” under. Daniel Widing gjorde ett mål för varje familjemedlem mot Djurgården. Men alla trodde att Widing gjort ytterligare ett för 82–04–13, Daniel Widing själv. 7–2-pucken noterades först för honom och matchprotokollet som delades ut direkt efter matchen hade Widing som fyramålsskytt.

Men videoupptagningar visade att pucken touchade Peter Nolander innan den passerade mållinjen så Widing var trots de tre målen och storsegern inte riktigt nöjd ändå.

”Det är lite tråkigt”

– Det är lite tråkigt, hur ofta får man göra fyra mål i en match? Det har i alla fall jag aldrig gjort tidigare och frågan är om det kommer att hända igen? Det spelar förstås ingen roll vem som gör målen, men rent personligt hade det varit väldigt kul, säger Daniel Widing.

Var glödhet

Widing var verkligen glödhet och efter att Djurgården bytt ut Daniel Larsson i målet och kastat in elitseriedebuterande 18-åringen Mark Owuya låg Brynäs förstakedja på hårt för att få Widing att göra ännu ett mål.

– Jag hade så gärna gjort ett till och faktiskt så snodde jag en passning som var avsedd för Pavel Brendl. Mads Hansen slår en puck tvärs genom boxen som jag tar emot och känner omedelbart att den var väldigt hårt slagen och därmed inte avsedd för mig, men jag var ju väldigt het, säger Daniel Widing och skrattar och fortsätter:

– Det är inte ofta man vinner med sådan här stora siffror så det var förstås en oerhört viktig seger för oss oavsett vem som gjorde målen.

Hoppas på spel

Förra gången du gjorde tre mål i en match, 9–1 mot Linköping i inledningen av säsongen, så bänkade Leif Boork dig i nästa omgång, så är du säker på att få spela mot Mora på lördag?

– Ha, ha, det hoppas jag verkligen…

FAKTA

Daniel Widing

Ålder: 25.

Längd: 184 cm.

Vikt: 95.

Position: Forward.

Matcher/mål/assists: 31/15/7.