Får förlängt med Brynäs

– då jublade Olof Östblom

HOCKEY

GÄVLE. Glädjebeskedet till Olof Östblom efter storsegern.

Brynäs vill förlänga med succétränaren.

– Jättekul att höra, säger Östblom.

Olof Östblom gör sin tredje säsong i Brynäs a-lag. Han handplockades som Leif Boorks assistent, men efter omgång elva blev 28-åringen från Valbo huvudansvarig för Brynäs när Boork fick sparken.

Tränarbytet har gett effekt. I går 8–2 mot Djurgården och laget har tagit 32 poäng med Östblom som ansvarig. Och i en tabell från omgång tolv och framåt ligger Brynäs sexa, bara tre poäng från fjärdeplatsen.

Efter matchen kunde sportchef Micke Sundlöv berätta en nyhet:

– Hans kontrakt går ut i vår, men han blir kvar med oss. Vi vill ha honom, på något sätt, runt a-laget nästa säsong, säger Sundlöv.

”Kanske är bra för mig”

Sportchefen kan inte garantera att Östblom blir kvar som huvudtränare, men det är inget som Östblom själv grämer sig alltför mycket över.

– Nej, det är kul att Micke vill ha mig kvar. Han är min chef och det kanske är bra för mig att ta något ytterligare år som assisterande tränare, säger Östblom.

Storsegern och kontraktsförlängningen var kanske inte de enda presenterna för Östblom den här veckan. Hemma i Valbo har fru Östblom gått över tiden med graviditeten och när som helst kommer familjens andra barn.

– Jag har tänkt att åka med laget till Mora i morgon, men vi får se hur det går, säger Östblom.