Wargh till sjukhus

Brakade in i sargen med huvudet först

Foto: ppv
HOCKEY

Här tacklas Tommy Wargh olyckligt.

Modospelaren blev liggande orörlig och rullades ut på bår med stödkrage runt nacken.

– Det verkar som om han ha klarat sig undan kraschen med en lindrig hjärnskakning, säger Modos läkare Kim Thorsén.

Foto: Ralf Bergman/Scanpix

Modo-backen Tommy Wargh kastades huvudstupa in i sargen och blev liggande till synes livlös på isen.

Modospelaren verkar dock klarat sig undan kraschen med en lindrig hjärnskakning.

– Det verkar lyckligtvis ha gått rätt bra för Tommy. Han har undersökts på Sundsvalls sjukhus och ingenting är brutet, utan det verkar som om han ha klarat sig undan kraschen med en lindrig hjärnskakning. Han kommer att åka ned oss hem till Örnsköldsvik ikväll, säger Modos läkare Kim Thorsen.

”Fick en knuff”

Modo-läkaren var snabbt ut på isen när Wargh blev liggande på isen sedan han fått en knuff och åkt in i sargen med huvudet före.

– Han var vid medvetande och kunde röra både armar och ben. Men då det fanns risk för att han fått någon allvarlig skada när han åkte in i sargen med så stor kraft därför satte ambulanssjukvårdarna på honom ett nackskydd innan han drogs ut på bår, berättar Kim Thorsen.

Det var Timråspelaren Mika Pyörälä som kolliderade med Tommy Wargh så att Modo-spelaren kastades in i sargen.

– Jag såg inte situationen riktigt, men det verkar som om Wargh kom in i situation lågt och hade ingen chans att hålla balansen när han fick en knuff. Domaren Ulf Rådbjer stod ju så bra placerad att måste ha sett om det var något ojuste, sade Modos assisterande tränare Fredrik Andersson.

– Mika Pyörälä är ingen spelare som är ute efter motståndarna. Det måste ha varit en ren olyckshändelse. sade Timrå-tränaren Challe Berglund, som inte såg olyckan inträffa.

Mika Pyörälä tycks vara Modos verkliga olycksgubbe. I det förra länsderbyt tryckte Timråspelaren in Oscar Hedman så att han dråsade in i sargen och fick föras till sjukhus.

ARTIKELN HANDLAR OM