Melin knäckte HV-spöket

Den nye tränarens segersvit håller i sig

1 av 3
HOCKEY

GÖTEBORG. Mardrömssviten mot HV 71 bröts.

Och Roger Melins

segersvit som Frölundacoach håller fortfarande efter fyra matcher.

– En jätteskön start naturligtvis, säger

Melin.

Efter tre förluster mot värsta rivalerna HV 71 tog Frölunda fjärde chansen. Och trots att segern kom i förlängningen var den viktig.

– Att inte förlora är ju oerhört viktigt och att vi vågar vinna känns bra inför fortsättningen, säger Melin.

Nya Frölunda håller på att sätta sig, och det är faktiskt ett nytt Frölunda även om många vill tala tyst om förändringarna.

– Det viktigaste för mig är att ge spelarna förutsättningar att spela bra och att visa att jag tror på dom, säger Melin försiktigt.

Tror på sig själva

Och hittills verkar det fungera. Nu har man tre segrar och en oavgjord sedan Melin tog över och framförallt ser Frölunda ut som ett lag som hjälper varandra och som tror på sig själva. Det är nytt och det har med psykologi att göra.

– Man kan ju inte trolla så mycket med spelsystem och sådant utan det gäller ju att aldrig tvivla utan stötta spelarna i sin tro på sig själva.

”Vi blir skakiga”

Igår såg Frölunda ut att köra över HV 71 inledningsvis. Man ledde med 2–0 och hade haft en straff (Kahnberg) i stolpen och ett ribbskott av Fabricius. Men sedan kom HV 71:s reduceringsmål och vips var man lite nere i psyket.

– Vi blir kanske lite skakiga efter deras reducering men jag tycker ändå att vi håller i hyfsat i andra perioden där vi brukar vara svaga, säger Melin.

I tredje skapade Frölunda mest utan att lyckas avgöra och i slutet var det HV 71 som var modigast. Men i förlängningen gick ändå segern till Frölunda.

– Vi kanske hade lite flyt men det känns viktigt och skönt att ta bonuspoängen, säger Melin.

FAKTA

Frölunda–HV 71 den här säsongen:

HV 71–Frölunda, 6–5,

24 september

En riktig fartfest där ledningen svängde flera gånger.

Frölunda–HV 71, 2–3,

24 november

Totalhockey med massor av närkamper, smågnabb och hänsynslöshet av båda lagen. HV 71 vann på sin mentala styrka och Jan Hrdina avgjorde med en backhand.

HV 71–Frölunda 5–3,

26 november

Ännu en kanonmatch där HV avgjorde i numerärt överläge efter att Niemi blivit utvisad efter andra perioden slutsignal.

Frölunda–HV 71, 3–2,

5 januari

En lite snällare och tröttare match. Frölunda lyckas vinna efter förlängning.