Dif-tuffingen sänkte Modo-stjärnan

Väänänens tunga tackling gav matchstraff

Foto: Robin Nordlund
HOCKEY

Modo vände och vann hemma mot Djurgården, men ett av de största samtalsämnen efter slutsignalen handlade om Ossi Väänänen.

Dif-backen manglade Modo-stjärnan Andreas Salomonsson mot sargen som blev liggande däckad på isen.

Efter att just Andreas Salomonsson gett Modo ledningen med 1–0 var det Djurgården som arbetade sig till kommandot i bortamötet och hade grepp mot fjolårsmästarna. Patric Hörnqvist gånger tre såg till att Dif ledde med 3–2 tidigt i mittronden, men Modo kom tillbaka.

Oscar Steen och Jens Westin (med sitt första elitseriemål) sköt Modo tillbaka innan Nicklas Danielsson ordnade 4–4 inför sista.

Stor matchvinnare där blev Patrick Yetman som i powerplay drog in 5–4.

– Försvarsspelet är inte direkt bra, det finns mycket att jobba på det. Det är inte så kul att yra på där i försvaret. Men framåt är vi grymma, säger Modos Fredrik Warg.

Ett stort samtalsämne eferåt lär annars Dif-tuffingen Ossi Väänänens tunga tackling på Andreas Salomonsson bli. Med ryggen mot sargen sänktes ”Salle” och Väänänen åkte ut med matchstraff.

Hemmapubliken reagerade starkt och kastade in föremål på isen och buade ut Djurgårdaren.

Dif-forwarden Fredrik Bremberg, som hade sett Carl Gustafsson tvingas lämna isen efter en armbågstackling av Modos Jari Tolsa tidigare i samma period, var besviken efter förlusten.,

– Det var lite lika som första gången vi var här, tappade vi en tajt match. Synd att vi inte kan vända. Fyra mål på bortaplan ska räcka, man får inte släppa in fem mål, säger Bremberg.