Hedström ut på bår

Foto: Ralf Bergman / SCANPIX
HOCKEY

Timrå var effektiva i power play och tog en säker seger mot Djurgården med 3-1.

Men efteråt snackade alla om Jonathan Hedströms svåra skada.

Han tacklades illa och fördes till sjukhus med en befarad knäskada.

Efter en mållös först period såg hade Timrå kopplat ett fast grepp om matchen mot Djurgården. Laget hade gjort två mål i två raka power play, det första av Björn Svensson och det andra av Jonathan Hedström.

När Timrå sedan fick en ny chans att spela med en man mer på isen vädrade hemmapubliken i E.ON Arena ett tredje mål. Det var då den olyckliga tacklingen kom. Jonathan Hedström var på väg in Djurgårdens zon när David Printz skulle stoppa honom.

Det blev tvärstopp. Jonathan Hedström reste sig inte och man såg genast att tacklingen tagit illa. Publiken tystande och det blev febril aktivitet från sjukvårdarna medan spelare från båda lagen samlades kring den liggande Timrå-spelaren.

En bår ropades snabbt in på isen och Hedström bars genast iväg. Enligt kommentatorerna på ppv fördes han till sjukhus med befarad knäskada. Printz blev inte utvisad för tacklingen.

Inte närmare än reducering

Tredje perioden blev sedan mest en defilering för Timrås del. Laget kunde även göra ett tredje mål efter att Djurgårds-målvakten Daniel Larsson lämnat en lite väl enkel retur.

Djurgården reducerade visserligen med 2.21 kvar bakom en skymd Johan Backlund, men närmare än så kom inte stockholmarna.

Djurgårdens fina bortaspel verkar nu vara långt borta. De tidigare imponerande segrarna på bortais har istället blivit tre raka förluster.

– Vi har svårt mot Timrå, vi får åka hem och kika på den här fajten nu. Men det känns som vi kör fast och det har vi gjort de senaste matcherna, sa Djurgårdens Christian Eklund till ppv efter matchen.