Här trasas Hedströms knä sönder

Timrås läkare: Han hade väldigt ont

Foto: Foto: Scanpix
Timrå höll andan Jonathan Hedström vred sig i svåra plågor efter tacklingen som David Printz (nere till höger) delade ut.
HOCKEY

TIMRÅ. Jonathan Hedströms knäskada – och svåra smärta – chockade Timråfansen. I går lade Timrålägret locket på om skadan.

– Det enda jag vet är att han inte är med mot Skellefteå på måndag, säger tränaren Challe Berglund.

I svåra smärtor och med handen för sitt högra knä blev Jonathan Hedström liggande på isen 15,47 in i den andra perioden efter en höfttackling av väldige Djurgårdsbacken David Printz. När Hedström lyftes upp på båren vrålade han ut sin smärta. Timråtränaren Challe Berglund ville inte säga för mycket om sin skadade stjärna.

– Vi åker till Skellefteå redan i morgon eftermiddag (läs; i dag) och då finns han inte med, så mycket vet jag. Alla övriga kommentarer överlämnar jag till läkarna.

I Timrås fall heter läkaren Jonny Karlsson, och han följde med Hedström upp på Sundsvalls sjukhus i går. Karlsson var därefter försiktig i sina uttalanden.

– Vi har röntgat Jonathan och kunde i alla fall inte konstatera några skelettskador.

Undersöks i dag

Kan det röra sig om en korsbands- eller ledbandsskada?

– Det vet vi inte just nu, han ska undersökas mer på sjukhuset i morgon (läs; i dag). Jag vill inte spekulera i vilken typ av skada det rör sig om. Jonathan är hemma just nu, sedan får vi se efter nästa undersökning.

När Hedström tagit sig in i omklädningsrummet efter skadan lindades hans knä hårt, och tv-bilder inifrån omklädningsrummet visade att han kunde ta sig fram rejält haltande.

– Han hade väldigt ont, men jag vill inte ge fler kommentarer just nu, säger Jonny Karlsson.

Printz var nedstämd

Djurgårdens David Printz var nedstämd efteråt med anledning av Hedströms skada.

– Man tacklar för att få stopp på motståndaren, men man vill aldrig att någon ska bli skadad.

Printz upplevde inte sin tackling som ojuste, och han blev heller inte utvisad efter incidenten.

– Jag ser att han (Hedström) kommer mot mig och jag sätter ut höften. Det måste ha tagit på knäet eftersom han höll sig där. Jag tänker på det nu efteråt och det känns oerhört tråkigt om han blir långtidsskadad. Det var verkligen inte min mening.