Vi fick flera minuter av rent, oförstört drama

HOCKEY

Det behövs inte alltid en fet studio, en panel med experter, tävlingar och ett halvårs uppbyggnad för att skapa drama i tv.

Det kan räcka med en tackling som träffar fel.

Det här ska handla om PPV. Men lugn nu, det är ingen ny sågning. Det har jag fått nog av, och det har antagligen PPV-gänget också.

Det finns många fina saker med PPV.

Som att varenda match sänds – och som en speciell närvarokänsla då allt annat än matchen är bortskalat. Aldrig har det varit tydligare än i mötet mellan Timrå och Djurgården i går.

Djurgårdens NHL-meriterade back David Printz gjorde sig redo att proppa Timrås Jonathan Hedström ordentligt vid Difs blålinje. Men Timrås landslagsstjärna hade hög fart och lyckades nästan undvika tacklingen.

Nästan.

Tacklingen träffade i knätrakten och Hedström höll på att göra en frivolt innan han landade på isen.

Där låg han kvar länge.

Smärtan och tystnade sa allt

Jonathan Hedströms grimaserande, den uppenbara smärtan och publikens tystnad sa allt som en ensam kommentator inte kan säga.

I stället för att gå till en rinkside-reporter och gaffla med experten bredvid så fick vi flera minuter av rent, oförstört drama.

Det var uppfriskande enkelt. En kommentator, en kamera. Så långt ifrån de stora jipposändningar som med sitt extra allt-tänkande lyckas förstöra en match snarare än lyfta den.

Ibland behövs det ju inte mer än en match – eller en tackling – för att skapa drama.

Närbilderna på Jonathan Hedströms ansikte, smärtan som speglades i det, måste förresten ha skrämt brallorna av Timråfansen. Det är en personlig favoritspelare. Inte bara för mig gissar jag.

Och Timrå behöver honom om man ska utmana om SM-guld.