Hjälte – med släkten på läktaren

Junland: De kunde åka hem lite gladare den här gången...

Foto: PERNILLA WAHLMAN
OVÄNTAD HJÄLTE Jonas Junland gjorde två mål för Linköping mot Brynäs i går.
HOCKEY

GÄVLE. Ett mål under hela förra säsongen och ett enda den här.

I går sänkte backen Jonas Junland på egen hand Brynäs med två mål i en och samma match.

– Det har aldrig någonsin hänt tidigare, säger Jonas Junland, 20.

Kritiken mot Linköping är att laget är alltför beroende av att kedjan Weinhandl-Mårtensson-Håkansson producerar poäng. Mot Brynäs hette matchvinnare Jonas Junland som gjorde både det första målet och avgjorde sedan i förlängningen.

– Jo, det var roligt att någon annan än den trion fick avgöra, förstakedjan ska förstås ha ett större ansvar, men ska vi gå långt måste vi producera mål över hela laget. Janne Karlsson har också klagat över att vi andra måste kliva fram, säger Junland som också fick en passningspoäng i matchen.

Egen fanclub på läktaren

Jonas Junland hade en egen fanclub på läktaren i form av sin mormor, morfar och moster från Sandviken utanför Gävle.

– Det var här förra gången också då vi förlorade med 9–1 mot Brynäs, så det var skönt att vi vann och de kunde åka hem lite gladare den här gången, säger Jonas Junland.

Linköpings taktik i förlängningarna den här säsongen är att sätta allt på ett kort och man spelar med tre eller till och med fyra forwards. Och det är också en spelform laget aldrig tränar på.

– Nej det gör vi faktiskt inte. Det är lika bra att ösa på för fullt och inte fega ur. Vi vill verkligen vinna i övertiderna och då man måste satsa, men vi tränar aldrig på det, säger tränare Magnus Hävelid.

ARTIKELN HANDLAR OM