KELGRISEN

Tedenby får beröm av Bengt-Åke: Otroligt duktig

femte matchen Junioren Tedenby dominerade i HV71 hemma mot Södertälje.
HOCKEY

JÖNKÖPING. Mattias Tedenby, 17, – där har ni namnet på nästa gris i HV71 – men den här gången är det en kelgris och inget annat.

I går presenterade han sig på allvar inför hemmapubliken i Kinnarps Arena när HV vann enkelt mot Södertälje.

– Det var en grymt skön vinst, säger Mattias Tedenby.

Tedenby gjorde sin femte match i vinterns elitserie och tog för sig rejält på isen, något han hade som en klar målsättning redan innan matchen.

– Jag tycker jag gör det bra och är nöjd med min insats. Det är viktigt att ta för sig när man får chansen, säger Mattias Tedenby.

Och visst tog han den omtalade chansen – och det rejält. Tedenby, bara 176 cm stor tog för sig över hela banan, spelade powerplay, åkte skridskor som en skottspoling fram och tillbaka över isen, tog avslut – och i sista perioden såg han till att starta ett slagsmål.

Davidsson hjälpte till

– Jag hörde faktiskt inte att domaren blåste, förklarar Tedenby, som efter avblåsning tryckte upp Martin Cibak i Södertälje mot sargen.

Vilket förstås skapade full kalabalik. Cibak gav tillbaks med en lätt smäll på Tedenby som i sin tur fick oväntad hjälp av den alltid så lugna och snälla Johan Davidsson.

– Han (Cibak) hoppar på mig bakifrån och sen kommer Johan och står upp för mig, skönt att ha en sådan kille som Davidsson i laget faktiskt, säger Tedenby, som hyllas av Davidsson.

– Det är skitkul att se honom på isen, han har fått spela in sig lite nu är enormt skicklig på skridskorna, säger Davidsson.

Och det var fler som berömde HV-junioren.

– Han är otroligt duktig det är det inget snack om, riktigt kul att se, tyckte förbundskapten Bengt-Åke Gustavsson, som fanns på plats i Kinnarps Arena.

FAKTA

Mattias Tedenby

Ålder: 17 år. Klubb: HV 71. Position: Forward. Skjuter: Vänster. Längd: 175 cm. Vikt: 73 kilo.