”Han går in med röven – det är då det händer...”

Hedström talar ut om tacklingen som satte stopp för säsongen: ”Printz hade kunnat tackla axel mot axel”

Foto: RALF BERGMAN/SCANPIX
SLUTET PÅ SÄSONGEN Jonte Hedström bärs ut på bår i lördagens match. Nu väntar operation och sex månaders vila.
HOCKEY

Säsongen är över för Jonathan Hedström, 30.

Nu, för första gången, berättar Timrå-stjärnan själv om tacklingen som sänkte honom.

Han kan inte dölja sin besvikelse mot Djurgårdens back David Printz, 27.

– Han hade kunnat tackla axel mot axel, men han går in med röven och det är då det händer.

Foto: RALF BERGMAN
Jonathan Hedström.

Det är i lokaltidingen Dagbladet i Sundsvall som Jonathan Hedström i dag talar ut om den svåra skadan – ett korsband och ett ledband är av – och tacklingen som satte stopp för spel under resten av säsongen.

Han är förstås besviken.

– Jag trodde inte att det skulle vara så här allvarligt. Att ledbandet var av hade jag kunnat tänka mig, men aldrig korsbandet. Redan på morgonen så trodde läkaren som kände på mitt knä att korsbandet var av. När de gjorde magnetröntgen så visste de också att det var så. Det var verkligen en chock när jag fick det beskedet, säger han till Dagbladet.

”Han har tagit mitt korsband...”

Hedström kritiserar också David Printz för tacklingen.

– Han har tagit mitt korsband och det är klart att man inte blir så glad då. Han hade kunnat tackla axel mot axel, men han går in med röven och det är då det händer, säger Hedström.

Printz upplevde inte sin tackling som ojuste och han blev heller inte utvisad. Men backen var ändå nedstämd efter smällen som sänkte Hedström.

– Man tacklar för att få stopp på motståndaren, men man vill aldrig att någon ska bli skadad. Jag ser att han (Hedström) kommer mot mig och jag sätter ut höften. Det måste ha tagit på knäet eftersom han höll sig där. Jag tänker på det nu efteråt och det känns oerhört tråkigt om han blir långtidsskadad. Det var verkligen inte min mening, sa han till Sportbladet i lördags.

Hedström ska nu, inom kort, opereras av Tre Kronors läkare Björn Waldebäck och därefter väntar rehabiliteringstränings i sex månader.

ARTIKELN HANDLAR OM