Nio borta – men än finns Liv i HV

Skadedrabbat HV 71 klarade poäng mot Linköping

HOCKEY

Nio spelare borta.

Men en storspelande Stefan Liv mellan stolparna.

Trots dystert skadeläge lyckades HV71 kriga till sig en poäng mot hemmastarka Linköping.

Serieledarna HV71 kom till Linköping med en skadelista lika lång som Johan Davidsson på skridskor. HV saknade nio ordinarie spelare. Några på grund av skador och sjukdomar – retstickorna Per Ledin och Andreas Jämtin på grund av avstängningar.

Men HV klarade sig bra ändå.

Linköping inledde matchen piggt och tog också ledningen rättvist i den första perioden genom Tomas Surovy i spel fem mot fyra. Linköping radade upp möjligheter med Stefan Liv knep 18 av 19 skott.

Den andra perioden var bara 1.27 gammal när Mikko Luoma bombade in kvitteringen för HV, också det i numerärt överläge. Johan Lindström, den dagsfärska värvningen från Mora, hade en klubba med i förspelet och noterades för en passningspoäng.

Hemmalaget fortsatte att trumma på i andra perioden. Och trots att Ledin/Jämtin var avstängda lyckades HV snacka, haka och kapa till sig utvisningar titt som tätt.

Linköpings spel i numerärt överläge såg stundtals ängsligt ut och trots spel i fem mot fyra och fem mot tre, i nästan en halv period, fick man inte hål på en storspelade Stefan Liv.

Tredje perioden blev en svängig tillställning med chanser åt båda håll. Bäst läge fick Fredrik Emwall men skottet i power play träffade kryssribban och studsade ut.

Starkt av HV att ta en poäng mot hemmastarka Linköping. Noterbart är att HV ställde upp med en fjärdekedja där ingen var äldre än 20 år.