Doldis matchvinnare för Timrå

Björn Svensson tvåmålsskytt mot Frölunda

HOCKEY

Timrå (TT)

Doldisen Björn Svensson tog huvudrollen när Timrås stjärnor och matchvinnare tvingats ge upp på grund av skador.

Björn Svensson blev tvåmålsskytt och stor matchvinnare när Timrå besegrade Frölunda med 4–3.

Grovjobbaren Björn Svensson har inte gjort sig känd som någon måltjuv i Timrå-dressen, två mål på 37 matcher. Men den här kvällen dök den 21-årige forwarden verkligen upp på rätt plats vid rätt tillfälle.

Vid ställningen 2–2 fem minuter in på andra perioden gör Mika Pyörälä en fräck inbrytning mot mål som Frölundamålvakten Ari Ahonen lyckats avstyra. Ahonen lyckas inte fånga in pucken utan den glider ut framför mål och då dyker Björn Svensson upp och stöter in pucken förbi en chanslös Frölundamålvakt.

I upptakten av tredje perioden jublar Svensson igen. Backen Petri Kokko har avlossat ett tungt skott som missar målet men studsar via sargen ut igen mitt framför Björn Svenssons klubba framför ett helt öppet mål. Det gick bara inte att missa.

– Björn Svensson har verkligen jobbat sig in i laget. Jätteroligt att se honom i aktion i kväll, sade Timrå-tränaren Challe Berglund.

Skadeproblem

Timrå börjar få problem med alla skadade forwards. Landslagsspelaren Jonathan Hedström är borta resten av säsongen och det är oklart när Timo Pärssinen är klar för spel igen.

Timrå fick dessutom lagets poängkung Riku Hahl skadad.

– Jag vet inte hur allvarligt det är med Riku. Han tvingades kliva av i början av andra perioden. Vi har nog inte råd med fler skador nu, konstaterade Challe Berglund.

Timrå tycks vara Frölundas mardrömsmotståndare – det var fjärde förlusten av fyra möjliga den här säsongen.

– Den här gången var det Frölunda som spelade bättre, men vi svarade för en mycket bra laginsats och krigade till oss segern, konstaterade Timråtränaren.

Frölunda hade chansen

Även Roger Melin var nöjd med sitt lag.

– Vi visade en bra karaktär och jobbade bra i 60 minuter, men det räckte ändå inte till några poäng.

Frölunda fick en jättechans att stjäla poäng av Timrå i matchens slutminuter då Timrå drog på sig två utvisningar när mindre än tre minuter återstod matchen.

Roger Melin plockade ut målvakten Ari Ahonen och satsade på sex utespelare mot Timrås tre. Det gav utdelning redan efter 19 sekunder då Niklas Andersson reducerade till 3–4.

Men närmare än så kom inte Frölunda.

Ove Byström/TT