Här sågar Bengt-Åke Boork igen

”Brynäs har bättre balans i sitt spel nu”

1 av 2
HOCKEY

GÄVLE. Brynäs är ett bättre lag utan Leif Boork.

Det menar Bengt-Åke Gustafsson.

– Nu vet spelarna sina roller, det visste de inte under Boork, säger Tre Kronors förbundskapten.

När Bengt-Åke Gustafsson såg Brynäs under Leif Boorks kontroversiella ledning strax före han fick sparken var han kritisk mot Boorks sätt att leda laget.

– Det är lite för tidigt att ställa över toppspelarna när säsongen precis startat. Han borde i stället spela bästa laget i alla matcher för att bygga upp en bra grund att stå på, sa Gustafsson om Leif Boorks sätt att matcha laget till Sportbladet i oktober förra året efter att ha sett en i raden av Brynäs många förlustmatcher i Gävle.

Ett nytt Brynäs

Under Olof Östbloms ledning tycker sig nu Bengt-Åke Gustafsson, som åter var på plats i Läkerol Arena, se ett helt nytt Brynäs.

– När Boork var här visste de ju inte om de skulle få spela i nästa match, nu har Brynäs en bättre balans i sitt spel när alla vet sina roller, säger Gustafsson.

– Det blev nog en himla oreda när spelarna fick vila hit och dit.

Brynäs har jobbat i hård uppförsbacke efter inledningens tunga poängtapp som ledde till Leif Boorks avgång och Gävlelaget var fram till matchen mot Timrå i går det lag som tagit allra mest poäng under 2008. Trots det ligger man på slutspelsplats med nöd och näppe efter den dyrköpta inledningen.

”Svårt att förklara”

– De spelar kanske inte så annorlunda i spelet, men spelarna vet sina roller bättre, var man står och vad man förväntas göra, det visste man inte under Leif Boork. Gjorde man en bra match då så var det inte säkert att man fick spela i nästa.

– Sådant är svårt att förklara och få killarna att acceptera. Det är klart att det är jobbigt om man känner att man är på gång och så får man vila i nästa omgång. Det syns att Brynäs har en bättre balans och att man jobbar mer metodiskt nu, säger Bengt-Åke Gustafsson.