Frölundas mardröm: ”Måste bli ett slut”

Fjärde raka hemmaförlusten mot Mora

HOCKEY

GÖTEBORG. Bottenlaget Mora har blivit en mardrömsmotståndare för Frölunda.

Igår vann laget för fjärde gången i rad i Scandinavium och hemmatränaren Roger Melin berömde elitseriejumbon.

– Dom kontrollerade matchen från start till mål, säger Melin.

Foto: Foto: SCANPIX
Platt fall Ivan Huml ger Mora ledningen med 1–0.

En besviken Frölundatränare hade inga bortförklaringar eller undanflykter. Men däremot en hel del kritik mot sitt eget lags insats.

– Vi hade sett fram mot detta men det blev inte så roligt som vi tänkt oss. Verkligen ingen vidare insats från vår sida samtidigt som Mora är bra.

Återigen uppenbarades Frölundas problem i egen zon och de fantasilösa och långsamma uppspelen. Egentligen var Moras alla tre mål missförstånd mellan Frölunda-spelare som Mora utnyttjade skoningslöst.

– Det var fortsatt dåligt spel i egen zon trots att vi har pratat mycket om just det, säger Melin.

För även om Frölunda var det spelförande laget skapade man inte mycket. Ett friläge av Martin Plüss i tredje perioden och ett par bra lägen i inledningen var de enda riktigt klara chanserna vid sidan av målen, medan Mora spelade på väntan och kontring.

”Dålig framför målen”

– Dom har bättre disciplin, bättre tålamod och fick ner pucken djupt hela tiden. Vi hade väl knappt en spelvändning på hela matchen och det är svårt att vinna matcher när man är så dåliga framför båda målen som vi är.

Moras tränare Pär Djoos instämmer i att Mora trivs bra i Scandinavium men tror ändå att det är tillfälligheter som avgjort att man har fyra raka segrar.

– Matcherna har ju inte sett likadana ut men vi är jättenöjda med pojkarna i dag och försvarade oss bra ända ut.

”Ger bort för mycket”

Frölundas bäste poängplockare Tomi Kallio var mindre nöjd med resultatet och att Frölunda nu hamnade ännu närmare slutspelsstrecket.

– Det här var ingen bra förlust och det ska inte behöva hända. Vi ger bort alldeles för många mål och det måste bli ett slut på det nu.