”Konstig känsla att vara tillbaka”

Roger Melins Frölunda fick en pinne med sig mot Färjestad

Foto: Lars Hedelin / SCANPIX /
HOCKEY

Karlstad (TT)

Första matchen i Karlstad sedan han sparkades som Färjestadstränare.

Roger Melin åkte hem till Göteborg med en poäng sedan hemmalaget vunnit över Frölunda med 5–4 efter förlängning.

– Det var en konstig känsla att vara tillbaka, sade Melin.

Det var i slutet av oktober som Färjestads, med klubbens mått mätt, svaga resultat fick till följd att Roger Melin avskedades.

Melin berättade då även om ett samarbete med Tommy Samuelsson som inte fungerat helt smärtfritt.

I går var Melin, sedan i slutet av december tränare för Frölunda, tillbaka i Karlstad.

På presskonferensen satt han sida vid sida med sin före detta tränarpartner. Att stämningen inte var helt uppsluppen är ingen underdrift. Tommy Samuelsson blev smått irriterad när fotograferna försökte fånga den splittrade duon på bild. ”Har ni inte nog med bilder på oss två redan”, muttrade Samuelsson.

Melin gjorde ändå det bästa för att hålla god min.

– Det var inte längesen jag stod i det andra båset så visst var det en konstig känsla att vara tillbaka här. Men när matchen väl kom igång fick jag annat att tänka på, berättade Melin.

Pelle Prestberg kanske var mannen som Melin började fundera på. Färjestads målkung behövde nämligen bara en minut och en sekund innan han spräckte Frölundamålvakten Ari Ahonens nolla.

– En drömstart, kommenterade Tommy Samuelsson.

Men Frölunda repade sig och kom in i matchen. Mikael Johansson vallade in pucken via Christopher Heino-Lindberg i Färjestadsmålet till 1–1 och innan perioden var över tog Göteborgslaget ledningen genom Karl Fabricius.

Men Färjestad, som hade två blytunga förluster bakom sig, kom tillbaka i andra perioden. Efter 12.57 ledde hemmalaget med 4–2 efter en sällan skådad frenesi.

– Jag vet inte om jag sett dom spela med sådan intensitet, sade Samuelsson.

Men ledningen höll sig inte hela matchen ut. Tomi Kallio – som nu gjort mål i samtliga matcher mot Färjestad den här säsongen – tog matchen till förlängning när han prickade in 4–4-pucken med ett slagskott som styrdes i mål via Esa Pirnes klubba.

Färjestad och österrikiske jättebacken Andre Lakos fick ändå sista ordet. I förlängningen lyckades Lakos få kontroll över pucken framför Frölundamålet och lyfte in 5–4 bakom en maktlös Ahonen. Lakos tredje elitseriemål gjorde honom till hjälte för andra gången på några veckor, senast sänkte han serieledarna HV71.

– Det var riktigt skönt att vinna en riktigt bra hockeymatch med två riktigt bra lag, summerade Tommy Samuelsson.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM