”Blev förbannad”

Tommy Sjödin petades – för första gången på 21 år: ”Ett felbeslut”

Foto: Foto: Pernilla Wahlman
Kaptenen på läktaren Tommy Sjödin fick se sitt Brynäs förlora mot HV 71 – från läktarplats. Senast han petades var säsongen 86/87.
HOCKEY

GÄVLE. Här sitter Brynäslegendaren Tommy Sjödin på läktaren. För första gången på 21 år ställdes veteranbacken utanför den ordinarie Brynäsuppställningen.

– Jag blev besviken och förbannad, säger Tommy Sjödin.

Tommy Sjödin, 42, fick se sitt Brynäs förlora mot HV71 från läktarplats efter att ha sidsteppats av tränare Olof Östblom. Östblom anser att Brynäsikonen med 704 matcher i Brynäströjan inte längre tar en plats bland de sju backar som får byta om. Sjödin avvek direkt efter matchen och Sportbladet fick en pratstund med honom hemma i köket på Karlavägen i Gävle.

”Tränaren bestämmer”

– Tränaren bestämmer vilket lag som ska ställas på isen. Jag har ingen makt att styra över det, sedan kan jag tycka att det var ett felbeslut, säger Tommy Sjödin.

Så det var ett felbeslut?

– Jag visste att de skulle gå ner på sex backar och en extra och tog för givet att jag skulle vara med. Som lagkapten ska man vara ordinarie.

Hur och när fick du reda på det?

– Jag pratade med Olof och fick reda på det i tisdags. Det finns två vägar att gå nu, att bita ihop eller att tycka synd om sig själv. Jag tänker inte hänga med huvudet.

När blev du överställd senast?

– Säsongen 1986/87 när jag var ny i Brynäs och Stig Salming var tränare. Då fick jag spela 29 av 36 omgångar, men sedan dess har det inte hänt.

”Jag är inte oduglig”

Du var varken med på matchgenomgången före eller efteråt i omklädningsrummet, borde du inte det som lagkapten?

– Spelar man inte så brukar man inte var med, så det fanns ingen anledning för mig heller.

Hur ser du på din säsong så här långt?

– Jag har spelat A-lagshockey på högsta nivå i 25 år, det vore väl konstigt om inte någon säsong inte blir som den är tänkt, det händer alla, men jag har gjort sämre säsonger än den här. Men det innebär inte att jag är oduglig helt plötsligt.

”Ett tufft beslut”

Tillförordnad lagkapten mot HV71 var en annan veteran, Andreas Dackell, så här säger han:

– Det är klart att när tränarna tar bort en spelare som spelat jämt att det påverkar oss, men vi har inget med laguttagningen att göra. Vi fick reda på det på torsdagsmorgonen och det är ett tufft beslut.

Olof Östblom blev hårt ansatt efter matchen efter att ha ställt över Sjödin.

– Jag anser att jag har sju backar som är bättre än Tommy Sjödin just nu och resultatet hade inte blivit annorlunda med honom på planen, säger Olof Östblom.