Dif-höjdare fixar seger

Särkijärvi: Tryggt att de är med

Foto: MAJA SUSLIN
Hasse Breitholtz (tv) och Mats Larsson (th) gratulerar matchvinnaren Kristofer Ottosson efter derbysegern.
HOCKEY

SÖDERTÄLJE. Djurgården vann – igen.

Tacka elitseriens mest hängivna styrelse för en del av framgången.

– Det är jättekul att styrelsen är med oss på bortamatcherna. Det är tryggt, säger Hans Särkijärvi, tränare i Djurgården efter suddensegern (3–2) i Södertälje.

Foto: FOTO: MAJA SUSLIN
segerjubel Jiri Marusak och Niklas Anger fick fira mot Södertälje.

Bortamatch mot Södertälje.

På varje hemmamatch.

Eller till och med juniormatcher med J20 eller U18.

Smygandes på presskonferenser eller i omklädningsrummet finns delar av Djurgårdens styrelse som stöttar klubben hänsynslöst.

Efter segern mot Södertälje i går gick styrelsemedlemmarna Mats Larsson, ordförande, Hasse Breitholtz och Kaarel Lehiste runt i Djurgårdens omklädningsrum och tog hand med Djurgårdens spelare.

Ser alla matcher

En återkommande tradition och kvällsnöje för de mest hängivna i Djurgårdens IF:s styrelse.

– Jag ser alla hemmamatcher och runt 20 bortamatcher. Sedan blir det en del juniormatcher. Jag har faktiskt varit på juniorslutspelet i Göteborg och stöttat Djurgården, säger Hasse Breitholtz, vice vd för MTG och styrelseledamot i Djurgården.

Stress eller stöttning att ha styrelsen bakom ryggen så ofta?

– Jag gillar att styrelsen är så engagerad som vår är. De frågar mycket och vill lära sig om ishockey. Det stör inte mig att styrelsen är så delaktig och engagerad som den är, säger Hans Särkijärvi.

”Kul vara delaktig”

Mats Larsson är delägare i en advokatfirma, ett jobb som är mer än på heltid. Sedan leder han Djurgården och försöker lyfta laget från den jobbiga ekonomiska situation som klubben befinner sig i.

– I bland tar engagemanget i Djurgården mer än en halvtids-tjänst. Men det är det värt. Det är väldigt kul att få känna sig delaktig i framgång och motgång, säger Mats Larsson, som nästan var lika svettig som spelarna efter matchen i går.