Tillbaka eter petningen

Sjödin, 42, med i truppen mot Luleå

HOCKEY

Petad i går.

I morgon är Tommy Sjödin, 42, tillbaka i Brynäs igen.

Lagkaptenen finns med i truppen som åker till Luleå – och nu ger tränaren Olof Östblom sin syn på det kontroversiella beslutet.

– När det drabbar Tommy Sjödin som är lagkapten, och som spelat i Brynäs länge så får det självklart speciella konsekvenser i uppmärksamhet.

Unge tränaren Olof Östblom, 29, satte ikonen och lagkaptenen Tommy Sjödin på läktaren i går kväll mot HV 71 (2–5).

– Jag anser att vi har sju backar som är bättre just nu, motiverade Östblom.

– Jag håller inte med, men accepterar beslutet, svarade Sjödin.

Men enligt uppgifter till sportbladet.se tas veteranbacken till nåder omgående.

Redan i morgon, mot Luleå i ödesmatchen runt strecket, finns Sjödin med i truppen igen.

– Ja, han kommer att spela imorgon mot Luleå, säger Olof Östblom till klubbens hemsida – och ger sin syn på beslutet att peta trotjänaren.

– Vi tog ut det lag som vi ansåg var det bästa. När det drabbar Tommy Sjödin som är lagkapten, och som spelat i Brynäs länge så får det självklart speciella konsekvenser i uppmärksamhet.

– Jag sa på presskonferensen efter match, att Tommy har passerat zenit i sin karriär, vilket jag personligen tycker var 1992. Men, jag sa också att han både före och efter det har spelat mycket bra hockey, säger Östblom.

Samtidigt meddelar Brynäs att Daniel Johansson – som för en tid sedan fick beskedet att han var nionde back – är klar för Mannheim i den tyska ligan, och hamnar därmed inte i Luleå eller Rögle som nämnts som tänkbara klubbadresser.

– Vi tackar Daniel för hans år i Brynäs och önskar honom självklart lycka till i hans fortsatta karriär, säger sportchefen Michael Sundlöv i ett pressmeddelande.

ARTIKELN HANDLAR OM