Djurgården körde över Linköping

Vann med 6–0 på hemmaplan

Foto: Jessica Gow
HOCKEY

Det hackar betänkligt i Linköpings maskineri.

I dagens match krossades man av Djurgården med 6-0.

– De var betydligt alertare än oss i dag, sa en bekymrad Janne Karlsson efter matchen.

Förra säsongen kastades Linköpingssupportrarna mellan hopp och förtvivlan under avslutningen av serien. Bra spel varvades med solklara förluster.

Kanske är laget på väg in i en liknande trend. För nog har laget visat upp en mycket skiftande formkurva den senaste tiden: Förra matchen slog man regerande mästarna Modo med 4-2 på bortaplan. Matchen före det förlorades mot Luleå med klara 5-0.

Och i dag blev det en ny storförlust: Djurgården vann med hela 6-0 i Globen.

Redan efter 13 minuter in i första perioden stod det 3-0 till hemmalaget som utnyttjade sina chanser på ett oerhört effektivt sett. Fredrik Bremberg verkade också ha hittat något av sin gamla form och stod för ett mål och en assist.

En tremålsledning efter 13 minuter behöver inte betyda att matchen är över, men Linköping stod helt enkelt inte att känna igen. Man hade förtvivlat svårt att hitta rätt, medan Djurgården spelade tryggt, enkelt och återigen – effektivt.

– Vi satsar hårt på defensiven och genom det skapar vi en bra offensiv, sa en av målskyttarna, David Printz, till ppv i den andra pausen.

Målen trillade därför in i sakta men säker takt bakom inbytte Rastislav Stana som fick ta över målvaktspaden efter Jonas Fransson som lämnade kassen efter 3-0-målet.

När de 60 minuterna hade gått stod det 6-0 på resultattavlan. Djurgårdens Daniel Larsson hade hållit säsongens femte nolla och Linköpings tränare Janne Karlsson och hans spelare hade fått något att fundera på under vägen hem till Östergötland.

– Finns det ingen bensin i bilen hjälper det inte att sparka på den. Man måste tanka, svarade Karlsson lätt uppgivet efter matchen på frågan från ppv om han skulle skälla på spelarna.

ARTIKELN HANDLAR OM