Pelle Prestberg matchvinnare mot Mora

Gjorde två mål i 4–1-vinsten

Foto: Ulf Palm / SCANPIX
HOCKEY

Inför den här säsongen var det många som tvivlade på Pelle Prestberg.

I dag gjorde han två mål mot Mora och är uppe i 21 mål totalt.

Matchen slutade med en stabil Färjestadsvinst med 4-1.

Tio bussar med Färjestads-supportrar hade tagit sig till FM Mattsson för mötet Mora-Färjestad. De och alla andra i den utsålda arenan fick se Pelle Prestberg ha uppvisning. Han gjorde två av Färjestads fyra mål och blev den stora matchvinnaren.

Prestbergs uppvisning började redan i matchens första power play i början av första perioden. Han fick då en fin pass av Thomas Rhodin. Efter att ha väntat ut Juha Pitkämäki i Moras mål satte han pucken högt och hårt i nätmaskorna.

I tredje perioden när matchen stod och vägde vid ställningen 2-1 till Färjestad gjorde han ett sådant där mål som ser så enkelt ut för målgörare i riktigt bra form. Han frispelades av Dominik Granak och störtade helt fri mot Pitkämäki och gjorde precis som han gjorde i första perioden – satte pucken högt och hårt i krysset.

– Jag tjuvade lite i egen zon och Dominik såg mig. Jag brukar göra så, sa han till ppv efter matchen när han skulle beskriva sitt andra mål.

Mora gav visserligen inte upp efter Prestbergs mål och tog ut målvakten i ett sista desperat försök att komma ikapp. Men istället för en reducering kunde Emil Kåberg frispela Esa Pirnes som enkelt kunde slå pucken i mål.

Färjestad har för övrigt blivit något av en mardrömsmotståndare för Mora. Inför matchen i dag hade dalkarlarna sju raka förluster mot värmlänningarna. Inte sedan 27 januari 2007 har Mora lyckats vinna en match lagen emellan.

– Det känns för jäkla synd att vi släpper den här matchen. Vi var på väg in i matchen där i andra men de är effektiva. Nu ska vi försöka ladda om och ta med oss det lilla positiva vi ändå gjorde, sa Moras Håkan Bogg efter matchen.