Hånades – av egna tränaren

Janne Karlsson: Man ska passa till dem i samma färg

Foto: Foto: JIMMY WIXTRÖM
Deppigt Målvakten Ratislav Stana och de andra spelarna i Linköping hade ingen lyckad kväll i Globen.
HOCKEY

Linköping blev totalt utspelat – förnedrat – av Djurgården i Globen.

Det fick LHC-tränaren Janne Karlsson att håna sitt lag.

– I hockey ska man passa pucken till spelare som har samma färg på tröjorna, säger han ironiskt.

Upprörd.

Janne Karlsson var högröd i ansiktet när han stegade in i omklädningsrummet efter matchen. När han kom till presskonferensen – tio minuter senare – hade han lugnat ned sig en aning, men var fortfarande ilsken.

– Jag är milt sagt förbannad. Djurgården var dubbelt så snabba och dubbelt så starka och så är det absolut inte i verkligheten. Men jag vet inte vad vi höll på med i dag, säger Janne Karlsson ärligt.

”Mediokert backspel”

Och fortsätter:

– Vi hade ett mediokert backspel och framåt var det ingen som producerade. Då vinner man heller inga matcher.

Linköping inledde matchen hyfsat, men Djurgården var fruktansvärt effektivt och innan första perioden var över stod det 3–0 på resultattavlan.

– I torsdags gjorde vi en riktigt bra match mot Modo, men den här gången var vi inte i närheten av den prestationen, säger Janne Karlsson.

Och fyller på ironiskt:

– Det enda positiva med det här var att vi släppte in ett mål mindre per period, säger han om periodsiffrorna 0–3, 0–2 och 0–1.

Linköping har haft en märklig säsong och riktiga toppmatcher har blandats med rejäla bottennapp.

Som i går.

– Jag vet inte vad det beror på. Det kan ju inte vara så att spelarna inte vill. Men vi lyckas inte få ihop det riktigt, vi lyckas inte balansera konstruktiv ishockey med destruktiv ishockey, säger Janne Karlsson.

– Det gäller att ha hitta balans.

”Sjunker ihop totalt”

Niklas Persson var en av de minst dåliga spelarna i Linköping.

Han skakar på huvudet.

– Jag vet inte varför vi sjunker ihop totalt. I dag var arbetsinsatsen bedrövlig. Vi måste vara mer ödmjuka, säger Niklas Persson.

Linköping är ett mysterium och fjolårets SM-final lag har en del att fundera över – till exempel 0–6-förlusten mot Djurgården

FAKTA

Därför förlorade Linköping:

Försvarsspelet: Var under all kritik. Ingen av backarna kom upp i normal standard. Åtminstone tre av baklängesmålen var rena bjudningar.

Anfallsspelet: Linköpings förstakedja med Weinhandl, Mårtensson och Håkanson var anonyma och då har LHC inte mycket att komma med.

Utvisningar: LHC drog på sig flera onödiga utvisningar och det utnyttjade Djurgården brutalt.