Prestberg fortsätter frälsa Fäjestad

HOCKEY

MORA. Färjestad har det Mora saknar – en målskytt av rang.

När toppen slog botten, då var Prestberg den stora skillnaden mellan lagen.

– Alltid kul att göra mål, tyckte Pelle efter sina två mål i 4–1-segern.

I den mediokra och skottfattiga matchen blev kompetensen hos elitseriens mest effektive spelare (20,21 %) synnerligen mycket värd.

Redan efter 3.42 sköt han 0–1, och 13.38 in i tredje kom matchavgörande 1–3. Båda målen kliniskt fulländade avslut. Att Prestberg sedan hade ett finger med i det avslutande målet var signifikativt för matchen.

Efter matchen fick han beröm av såväl Moratränaren Pär Djoos som FBK:s Clas Eriksson, som sa:

– Pelle tar mycket större ansvar nu för tiden, han jobbar över hela banan, är bra såväl framåt som bakåt, och det är skoj att se hans energi, sa Eriksson.

– I den här matchen vill jag påstå att Pelle var det som skiljde oss åt, tillade Djoos.

Själv sa Prestberg:

– Jag är tvungen att ta mer ansvar nu när Jörgen (Jönsson) och Peter (Nordström) inte spelar. Men det är skoj. Jag trivs, och det är utvecklande.

Så här långt har Pelle Prestberg gjort 21 mål. Med 15 matcher kvar i grundserien är det åtta mål upp till hans rekordnotering.

– Självklart vill jag göra många mål, så är det. Men med åren har det blivit mindre viktigt att vara med högt upp i ligorna. Slår jag rekordet är det skoj, annars är blir det hur som helst en bra notering även den här säsongen, konstaterade Prestberg.

Färjestad följde upp segern på övertid mot Frölunda med en trepoängare, den första bortasegern på ett tag. I FBK-lägret gick det inte att ta miste på glädjen över en riktigtsolid bortamatch. Så här långt – när fyra av fem matcher spelats – har Färjestad dessutom tagit tolv av tolv möjliga poäng mot Mora i årets elitserie.

För Mora blev 1–4 en ny tung förlust.

Efter den här omgången ökade avståndet upp till kvalseriestrecket – nu handlar det om sex poäng och en massa mål som Mora måste hämta in om laget ska undvika ett nervöst kval mot ärkerivalen Leksand.

– Våra motståndare får för enkla mål, vi får kämpa så in i norden för våra. Vi skulle verkligen behöva en målskytt, var budskapet från Moras lagledning.

Mora var ineffektivt. Laget brände möjligheter i såväl fem mot fem, som fem mot tre och fyra mot tre.