Timrå-stjärnan tillbaka i kväll

Hahl spelklar efter axelskadan: Han säger att det känns bra

HOCKEY

Axelskadan är läkt.

Timrå-stjärnan Riku Hahl är spelkar för Timrå ikväll.

– Vi tog det definitiva beskedet efter förmiddagsvärmningen och han säger att allt känns bra, säger tränaren Challe Berglund till sportbladet.se.

Hahl har missat mötena med Brynäs, Mora och HV 71 efter att han tvingades lämna hemmamötet mot Frölunda den 17 januari efter en smäll mot axeln.

Den omedelbara oron var stor, men redan dagen efter kom beskedet att prognosen trots allt var relativt bra.

– Röntgenbilderna ser bra ut, jag bedömer det som en relativt lindrig stukning mellan nyckelbenet och skulderbladet, sa Timrå-läkaren Jonny Karlsson.

Frånvaron stannar nu vid tre missade matcher, för i kväll är centern tillbaka igen när Timrå hemmaspelar mot Södertälje.

– Ja, han spelar. Riku körde hundraprocentigt på träningen i går och vi ville testa honom igen på förmiddagsträningen och han sa att det kändes bra. Det hade inte dykt upp någon reaktion, säger Challe Berglund.

Hahl går in i sin vanliga kedja mellan Björn Svensson och Mika Pyörälä.

– Det är förstås skönt för oss att ha vår bäste poängplockare tillbaka, det förstår ju alla att det betyder mycket. Dessutom kan vi spela med fyra hela kedjor igen.

På backsidan väntas Timrå förändra en del efter lårskadan på Kimmo Lotvonen; Eric Moe spelar med Kalle Koskinen och Pär Styf går i par med Sanny Lindström.