Titta – här kliver SSK över slutspelsstrecket

Klasen och Enroth bakom segern i Timrå: Nu ska vi hänga av Mora

Foto: PPV
58.58 stod Jhonas Enroth för en räddning som gav tre poäng.
HOCKEY

Sextio minuters effektiv hockey.

Ett mål.

Linus Klasen och målvakten Jhonas Enroth jublade mest av alla i E.ON-arena – i kväll klev Södertälje över slutspelsstrecket.

– Det är inte så många matcher kvar så det gäller att ta alla poäng man kan, säger Enroth efter 1–0-segern.

Runt 40 matcher in i elitserien börjar det täta matchandet ta ut sin rätt; på resan upp till Timrå tvingades Leif Strömberg inse att förutom långtidsskadade Daniel Ljungkvist och Tomek Valtonen hade den mörka sjuklistan med Per Hallin och Jörgen Bemström även kryddats med Kristian Kudroc.

I Timrå saknades också ett koppel lirare, men Challe Berglund hade åtminstone fått tillbaka Riku Hahl innan nedsläpp.

Två sargade lag bjöd inte direkt upp till nån showig gitterbugg i Timrå, istället präglades matchen av strikta försvar, täta zoner och kamp för isytor.

Målet, 13.22 in i mittperioden, var frukten av en bjudning – Timrå misslyckades med ett uppspel upp ur egen zon, SSK-forwarden Linus Klasen bröt och tryckte direkt iväg ett tung skott mot mål.

Täckande Timrå-backar fick först bort läget, men Klasen kunde ta en egen retur och rakade in 1–0 bakom en bortspelad Johan Backlund.

– Det var ett dåligt skott först, men sen var det bara att lägga in den i öppen kasse, säger Klasen i ppv-sändningen.

Slutet blev dock dramatiskt – i en sista attack i slutsekunderna skickade Timrås Robin Jonsson in en puck mot mål och pucken dansade i närheten av mållinjen runt Jhonas Enroth.

Domarteamet tog till en videogranskning innan målet dömdes bort och äntligen fick JVM-målvakten hålla nollan.

– Vi jobbade för varandra och då blir det så här i bland. Det här var första nollan för mig, skönt att ta den häruppe, säger Enroth.

De tre poängen för upp Södertälje, som även vann efter sudden senast mot Frölunda, på slutspelsplats.

– Inte så många matcher kvar, försöka ta så många poäng vi kan. Vi sover här uppe i kväll, sedan har vi Mora hemma på torsdag. Då ska vi försöka hänga av dem.