”Det var min dag i dag”

Mikael Zajkowski räddade 46 skott mot Luleå

HOCKEY

Mikael Zajkowski har bara stått fem matcher i Modos mål den här säsongen. I kväll gjorde han ett succébetonat inhopp mot Luleå och räddade hela 46 skott.

– Det kändes som det var min dag i dag, sa han efter Modos 4-3-seger.

Foto: Pressbilder

Modos stora segerorganisatör i kvällens match mot Luleå heter Mikael Zajkowski. I går kväll fick han beskedet att han skulle stå i kvällens match eftersom Karol Krizan var sjuk.

Och vilket inhopp han gjorde.

Luleåspelarna fullkomligt pepprade honom med skott men han tog så gott som allt.

– Det gick väldigt bra i dag, men jag fick bra hjälp också. Det kändes som det var min dag i dag, sa han till ppv efter matchen.

Men enligt skottstatistiken borde nog Luleå ha vunnit ganska komfortabelt.

Eller vad sägs om 49-19 i skott? Bakom de där siffrorna döljer sig dock en annan sanning: det är en tydlig skillnad mellan lag i medgång och lag i motgång.

För medan Luleå sköt och sköt var det Modo som satte målen och visade upp en imponerande effektivitet. Och trots att spelet i fem mot fem var ganska jämt ledde Modo med 3-0 efter två perioder, bland annat efter två power play-mål.

Dramatisk avslutning

Matchen fick dock en dramatisk avslutning. I inledningen av den tredje perioden gjorde Luleå en kraftansträngning för att komma ikapp. På 21 sekunder gick laget från 0-3 till 2-3 och hemmapubliken började hoppas på en ny vändning likt den man gjorde i förra matchen mot Brynäs.

Då klev Magnus Wernblom fram och gjorde sitt andra mål för kvällen. Luleå lyckades visserligen peta in även ett tredje mål med närmare än så kom man inte.

Kvällens förlust kan visa sig ödesdiger för Luleå. För samtidigt som man förlorade vann Södertälje överraskande på bortais mot Timrå och plockade därmed viktiga poäng i kampen att undvika kvalserien.