Foppa öppnar för spel i Modo

”Mindre press på mig hemma i elitserien än borta i NHL”

HOCKEY

Den stora frågan för Peter Forsberg har handlat om en återkomst i NHL – eller spel överhuvudtaget.

Nu öppnas dörren för Modo igen.

I en intervju med Canal Plus antyder Foppa att en elitseriecomeback kan vara aktuell.

– Man vill ju givetvis vinna SM-guld, men sedan tror jag det skulle vara lite mindre press på mig hemma i elitserien än borta i NHL.

Foto: Foto: Jimmy Wixtröm
Foppa tränar igen.

Hemma i Örnsköldsvik kämpar Peter Forsberg, 34, just nu för att få ordning på sin hårt sargade kropp och ge fotskadan en sista chans.

Skär som följs av stora delar av hockeyvärlden.

Fram till nu har den stora frågan handlat om Foppa håller för spel överhuvudtaget, och om det beskedet kommer innan den 26 februari som är sista dagen för övergångar i NHL.

I en intervju med Canal Plus som sändes i kvällens ”Hockeytisdag” antyder Forsberg så smått att det trots allt kan bli Modo och elitserien i vinter.

– Man vill ju givetvis vinna SM-Guld, men sedan tror jag det skulle vara lite mindre press på mig hemma i elitserien än borta i NHL.

Deadline på torsdag natt

Ända sedan i våras har Modo fört en dialog med sin superstjärna och klubbledningen är förstås väl medveten om att sista dagen för övergångar i elitserien är klockan 24, nu på torsdag natt.

– Skulle Forsberg säga att ”ja, jag satsar för fullt” så skulle det vara väldigt många i hockeyvärlden som jublar. Skulle han sen välja Modo finns det säkert en hel del som hoppar högt här i regionen, säger sportchefen Erik Holmberg till sportbladet.se.

Har ni någon gång under den här tiden gett Peter ett konkret kontraktsförslag att ta ställning till?

– Nej.

Kommer ni att aktualisera frågan innan torsdag?

– Vi har förstås vetat om det här datumet hela tiden, men vill inte sätta någon press på honom på grund av det.

– Det som kan komma att aktualiseras om jag träffar honom är att jag ställer frågan om han tror att det finns en möjlighet att satsa på den nivå han vill. Säger han då ”nja..”, så ställer jag frågan om Modo är aktuellt, säger Holmberg.

Vad tror du själv att det hamnar?

– Jag vill inte spekulera i det. Det enda jag och Modo vill är att att alla hockeyintresserad runt om i världen ska få chans att njuta av hans kunnande igen.