LHC vände och vann

Foto: SCANPIX
Linköpings spelare firar segern över Frölunda.
HOCKEY

Linköping har inte tagit två raka segrar sedan i början av december.

Nu äntligen lossnade proppen.

Efter att vänt från underläge vann hemmalaget med 3-2 över Frölunda.

För att hitta två raka Linköpingssegrar måste man bläddra tillbaka ända tills matchstatistiken från december. Då besegrades Brynäs och HV71 efter två sudden detah-avgöranden.

Sedan dess har det varit mycket upp och ner för LHC. Bländande segrar har blandats med bottennapp. Och i början av matchen mot Frölunda såg den trenden ut att upprepas.

Efter första perioden ledde Frölunda med 2-1 i Cloetta Center efter god hjälp av hemmalaget. Det sista målet i perioden kom efter att Calle Gunnarsson totalt missbedömde var han hade pucken vid blålinjen.

– Vi gör för mycket misstag och i elitserien har man inte råd med det, sa Joakim Eriksson självkritiskt till ppv i den första pausen.

Persson avgjorde

Kanske lyssnade hans lagkamrater på honom i omklädningsrummet. För i andra perioden var det hemmalaget som gjorde periodens enda mål.

Mikael Håkansson avlossade stora kanonen som gav en retur som Kim Staal kunde peta in.

Det blev inga fler mål under ordinarie tid. Men det syntes direkt att LHC inte var nöjda med oavgjort och att de verkligen ville bryta sin tråkiga trend med vinst bara varannan gång.

I förlängningen kunde Calle Gunnarsson revanchera sig. Han la en riktigt fin passning fram till slitvargen Niklas Persson som drygt en minut in i förlängningen kunde lägga in pucken i ett tomt Frölundamål.

– Till slut så vann vi, det var skönt, sa Linköpings Tony Mårtensson efter matchen.