Tack och hej, Mora

Masarna föll igen – då brast det för tränaren: ”Domaren var pinsam”

Foto: Scanpix
HOCKEY

Mora sa förmodligen hejdå till elitserien efter att ha tappat 2–0 till 2–3 mot Södertälje.

Då brast det för tränaren Pär Djoos – som riktade sin frustration mot domaren Robert Lahti.

– I dag var det pinsamt, säger Djoos.

Torsdagskvällen startade annars bra för jumbon Mora. Efter en mållös första period satte Mora två ”skitmål” som Södertäljemålvakten Jhonas Enroth får lastas för. Först slängde Martti Järventie iväg en studspuck från blålinjen som grundlurade Enroth. Sedan letade sig Anders Bastiansens dragskott in i mål bakom en skymd Enroth.

I det läget såg det ljust ut för jumbon Mora. Men sedan rämnade det mesta.

Hancock avgjorde

Södertälje reducerade först i slutet av den andra perioden genom Petri Pakaslahti och Stefan Bemström satte sedan kvitteringen med sju minuter kvar av ordinarie tid. Moramålvakten Lars Johansson såg ut att ha räddat pucken på Bemströms första skott, men Bemström visade beslutsamhet och bokstavligen tryckte in pucken i nät.

Målet förde matchen till sudden death. Där avgjorde Södertäljes Quinn Hancock i power play efter att Thomas Harant visats ut för hakning.

”Vi får ju inte spela om det”

Mora hade totalt i matchen 34 utvisningsminuter jämfört med Södertäljes 18, vilket fick Pär Djoos att explodera. Moratränaren var ursinning när han intervjuades av ppv efter matchen.

– Vi är bra så länge vi får vara med för domaren. Vi har en spelare som tvingas sy i munnen och det händer ingenting. När vi ska försöka påvisa det får Skogs tio minuter. Nej, i dag var det pinsamt, dundrade Djoos och fortsatte:

– Det är klart att domaren påverkade matchen, vi får ju inte spela om det. Det är svårt då. Jag förringar inte Södertäljes insats, men vi måste ju få spela om det.