SKANDAL-BILDERNA

André Lakos hjärnsläpp fick Timrås kapten att gå i taket: Det är respektlöst

Foto: BILDBYRÅN
HOCKEY

TIMRÅ. Efter att först ha tacklat Timrås Björn Svensson till en hjärnskakning skämde André Lakos ut sig genom att simulera onani. Idiottilltaget höll på att kosta Färjestad segern.

– På läktaren sitter familjer med barn som tittar på. Det är respektlös, säger Timrås kapten Sanny Lindström.

Foto: BILDBYRÅN
Lakosintolerant Domaren Thomas Andersson hade ingenting till övers för utvisade och storleende André Lakos klubbkänsla – det blev match penalty.

Vid ställningen 1–3 och en och en halv minut kvar armbågstacklade Färjestads jätteback André Lakos Timråforwarden Björn Svensson så att denne blev liggande. På rangliga ben leddes Svensson ut av lagkompisarna Eric Moe och Sanny Lindström.

– Han kom från sidan och jag slog in huvudet i plexiglaset, säger Svensson.

Två blev tio blev …

Lakos utvisades två minuter för armbågstackling och protesterade sig sedan till en tiominutare för misconduct. Domaren Thomas Andersson skickade Lakos till omklädningsrummet, och på väg från utvisningsbåset placerade österrikaren klubban i skrevet och simulerade onani – varpå domare Andersson utdömde match penalty.

– En obscen gest innebär match penalty med en matchs automatisk avstängning, säger Andersson.

Lakos själv var oförstående till straffet.

– Ibland händer det under match att klubban hamnar mellan benen. Vad kan jag säga? Jag råkade ha klubban där när jag åkte av, säger Lakos med ett snett leende.

Så att du drog den fram och tillbaka var inte med flit, menar du?

– Vad kan jag säga (skratt)? Den bara hamnade där.

Nära att kvittera

Lakos uppträdande kunde ha kostat Färjestad trepoängaren. I det efterföljande fem mot tre-spelet satte Riku Hahl 2–3, och Timrå var inte långt ifrån att få in en kvittering.

– Att han gör det i slutet och de får reducera, det är inte bra. Jag ska ta honom i örat senare, säger Färjestadstränaren Tommy Samuelsson.

Timrås lagkapten Sanny Lindström var inte imponerad av Lakos.

– Jag har ingen respekt för honom. Man måste respektera domare och funktionärer. Och på läktaren sitter familjer med barn som tittar på. Det är respektlöst.

Lakos föga smickrande facit från gårdagens match blev 4x2 minuter plus 10 minuter misconduct plus match penalty med automatisk avstängning. Hans kommentar?

– Det var de (Timrå) som spelade fult. Ibland får jag utvisningar bara för att jag är stor.

ARTIKELN HANDLAR OM