Sjödin: ”Wikegård har sjunkit lågt”

Foto: PERNILLA WAHLMAN
MARDRÖMMEN FORTSÄTTER Tommy Sjödin har en tuff vecka bakom sig.
HOCKEY

GÄVLE. Överställd, utskälld, hånad – och så till sist en jättetavla på isen som ger Modo segern och skickar Brynäs närmare kvalserien.

Det har varit en tuff vecka för Brynäs lagkapten Tommy Sjödin.

– Det är klart att man inte går opåverkad av det här, säger veteranbacken.

Foto: PERNILLA WAHLMAN
AVGÖRANDET  Per Svartvadet gör inget misstag ensam med Daniel Sperrle – sedan Tommy Sjödin bjudit Modo-forwarden på ett friläge.

Tommy Sjödin, 42, är helt klart störd över den senaste tidens hårda motgångar och uppmärksamhet kring hans person, familj och prestation ute på isen. Och det märks att han är lite ur balans.

– Jag har varit hårt ansatt den senaste tiden, det kan man lugnt påstå. Ingen normal människa går väl oberörd genom sådant här, säger Tommy Sjödin.

”Wikegård har sjunkit lågt”

Niklas Wikegård har nu sågat dig tre gånger den är veckan: i SVT:s Hockeykväll, på expekt.com och till sist här i Sportbladet i går.

– Det är ett lågvattenmärke. Jag kan inte svara på varför han väljer att representera sina jobb genom att hoppa på mig hela tiden. Men vill han jobba på det sättet kan jag inte göra någonting åt det. Han kommer säkert att fortsätta att köra på likadant, det är hans stil. Men när han blandar in min familj har han sjunkit lågt, men jag vill inte kommenterar det där mer…

Sjödin blev också syndbock mot Modo.

Brynäs hade ett gyllene läge att kvittera när man fick spela fem mot fyra i nästan fyra minuter när Per-Åge Skröder drar på sig ett matchstraff. Men istället för 2–2 gör Modo 3–1 när Sjödin missade en puck som öppnae för ett friläge för Per Svartvadet.

– Hoppas Sperrle tar den jäveln var allt jag hann tänka…

– Men vi får inte drabbas av panik nu, vi kan inte läggas oss ner och dö utan måste nu hålla ihop som ett lag, säger Tommy Sjödin

Niklas Wikegård var på plats i Läkerol Arena och såg Tommy Sjödin och Brynäs från läktaren i går men valde att lämna arenan innan matchen var slut och gjorde sig sedan oanträffbar för en kommentar.

FAKTA

Brynäskaptenens tunga vecka

Torsdag 24/1: Överställd och hänsvisad till läktaren av Olof Östblom för första gången på 21 år.

Måndag 28/1: Wikegård hånar honom och hans fru i SVT:s Hockeykväll: ”Värvar du Tommy Sjödin får du Tina Sjödin med dig också och det är inte att leka med”.

Onsdag 30/1: Ny Wikegårdattack på sajten expekt.com ”C betyder Captain gott folk, inte crybaby. Basta!” skriver Wikegård bland annat.

Torsdag 31/1: Wikegård fortsätter i Sportbladets elitseriebilaga och kritiserar klubbarna förtroende för veteraner och trotjänare – bland annat Tommy Sjödin: ”Man har passerat datumet för ’bästeföre’ med råge nu. Man bidrar mindre för varje år, men tar furstligt betalt”.

Torsdag 31/1: Spelar fram Modos Per Svartvadet som enkelt kan göra 3–1 i numerärt underläge