Slumpmål knäckte Brynäs i Globen

Nu är laget nere på kvalserieplats

Foto: ppv
HOCKEY

Två slumpmål sänkte Brynäs borta mot Djurgården.

Räkna med att målvakten Daniel Sperrle drömmer mardrömmar i natt.

– Det känns otroligt bittert, säger veteranen Ove Molin efter 3–1 till Djurgården.

Publikfesten (12 106 åskådare i Globen) stod 1–1 när drygt sex minuter återstod. Då grinade oturen Brynäs i ansiktet. Framför allt Daniel Sperrle.

Först fumlade han in Jiri Marusaks ”höstlöv”. Pucken tog i stolpen och studsade i vaden på Sperrle som sedan olyckligt klackade pucken i eget mål. Sperrle såg mycket förvånad ut och visste inte att pucken låg bakom honom.

”Billiga mål”

Bara 2,09 senare var det dags igen. Jimmie Ölvestad kom fri, Sperrle räddade – men fumlade in pucken i mål med knoppen på sin egen klubba.

– Vi har haft några såna här matcher där vi har krigat och krigat, men motståndarna får otroligt enkla mål. Vi kom hit med förhoppningen att de inte skulle få det i dag, men lik förbaskat får de billiga mål, säger Ove Molin till ppv.

”Har inte aning”

Om det första olyckliga baklängesmålet säger Molin:

– Det syns hela vägen från båset att han inte har en aning om på vilken sida av spelarna som pucken kommer. De hade många gubbar framför mål. Men det känns som att sånt här ofta händer motståndarna och inte oss.

”Började bra”

Förlusten innebar tredje raka förlusten för Brynäs som nu är nere på kvalserieplats. Gävlelaget såg annars länge ut att kunna knipa en poäng. Efter att Jiri Marusak gett Djurgården ledningen kvitterade Mathias Månsson med ett snärtigt handledsskott.

– Vi började matchen bra. Det är inte många som kommer till Stockholm och för spelet. Väldigt olyckligt att vi inte kan åka härifrån med minst en poäng.

”Välförtjänta av segern”

Djurgårdens Jimmie Ölvestad säger om sitt turliga 3–1-mål:

– Jag vetifan hur den gick in.

Ölvestad tycker dock att Djurgården vann rättvist.

– Vi vågade trycka på mot slutet. Vi gjorde oss ganska välförtjänta av segern.