Mora kämpade till sig en poäng

Men Linköpings Weinhandl avgjorde i sudden

Foto: NISSE SCHMIDT / SCANPIX /
Mora nye lille lirare, Rob Hisey.
HOCKEY

Linköpings förstafemma låg bakom alla fyra LHC-mål i Mora. Det gav två poäng via 4–3-seger på övertid.

– Vi satte chanserna när vi fick dem. Skönt att gå till uppehåll med tre raka segrar, sade Mattias Weinhandl som avgjorde matchen.

Mora kom till spel utan sex febersjuka spelare och såg efter första perioden ut att bli ett lätt byte för Linköping. Så långt hade Mikael Håkansson gjort två mål, båda gångerna framspelad av kedjekamraterna Mattias Weinhandl och Tony Mårtensson.

Linköpings förstafemma har fått en del kritik den senaste tiden men i Mora var trion på leveranshumör. När Mora hämtat upp till 2–2 var Weinhandl framme och petade in en retur och på övertid satte han från nära håll det matchavgörande målet.

Inte nöjd – trots seger

– Skönt att det lossnade för oss. Vi har väl spelat sisådär senaste veckan. Men den stora skillnaden i den här matchen var att vi satte våra chanser, sade matchhjälten.

Trots segern var dock inte Weinhandl helt nöjd med lagets insats.

– När Mora gjorde sitt första mål blev det lite panik i laget och vi höll oss inte riktigt till grunderna som vi ska göra. Skönt ändå att vi redde ut det och kan gå till landslagsuppehåll med tre raka segrar, sade han.

Hisey nätade

Mora har tagit poäng i de tre senaste matcherna men är ändå sist i tabellen. Upp till Luleå som finns över kvalseriestrecket fattas det sju poäng.

Ett ljus i Moramörkret var nye kanadensaren Rob Hisey. Han gjorde ett av hemmamålen och spelade fram till ytterligare ett.

– Det har gått snabbt de senaste dagarna. I torsdags förmiddag tränade jag i Österrike och på lördag spelade jag match i Sverige. Eftersom jag brukar spela center och nu fick spela ytterforward var det också en omställning, sade Hisey.

Kan visa vägen

– Jag ville gärna komma till elitserien när det fanns en möjlighet, jag anser att det är den bästa ligan i Europa. Tidigare har jag bara haft anbud från andraligan i Sverige. Jag hoppas att jag kan bidra med fart i anfallsspelet. Vi är visserligen sist i tabellen men det är inte så många poäng upp till lagen framför, fortsatte han.

Ska Mora ta de poäng som behövs för att rädda sig undan kvalserien lär Hisey behöva fortsätta hitta målet. Hans distinkta avslut kanske kan visa vägen för andra spelare i Mora som trots bra läge har svårt att få in pucken.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM