Lämnar Timrå redan nu

Kent Norberg hoppar av som sportchef – presenteras som manager i Frölunda i dag

Foto: MAGNUS WENNMAN
PRESENTERAS AV FRÖLUNDA I DAG Kent Norberg, 40, lämnar omedelbart jobbet som sportchef i Timrå IK för att bli general manager i Frölunda.
HOCKEY

Tidningsuppgifterna i tisdag och onsdags chockade Timrås fans.

Sportchef Kent Norberg bryter långtidskontraktet med Timrå och blir general manager i Frölunda.

Något som nu bekräftas av Frölundas klubbdirektör Mats Ahdrian.

– Ja, vi kommer att presentera Kent Norberg som får general manager under dagen, säger Mats Ahdrian.

Frölunda och Kent Norberg berättade för Timrås klubbledning redan i december om värvningen.

I Frölundas förhandling med Timrå har Frölunda försökt att sköta affären snyggt. De har bland annat lovat att inte värva sönder Timrå, som de haft möjlighet till eftersom Norberg har gott rykte bland Timrås spelare.

Stjärnor utan kontrakt

Stjärnspelare som Riku Hahl och Johan Backlund har utgående kontrakt och nu väljer Frölunda att inte värva dem förrän spelarna själva väljer att komma ut på den öppna spelarmarknaden.

– Vi kommer att sköta det här snyggt mot Timrå, säger Mats Ahdrian, klubbdirektör i Frölunda.

Vad Sportbladet erfar betalar Frölunda en mindre summa pengar för att Norberg skall komma ur sitt kontrakt. Timrå kan i sin tur använda pengarna till att rekrytera en ny sportchef.

Norberg, 40, tillträder sin tjänst 1 maj hos Frölunda och Timrå IK bekräftar i dag att sportchefen omedelbart lämnar jobbet – trots fyra år kvar på kontraktet.

– Vi känner att det vore fel mot både Kent och föreningen att hålla honom kvar i Timrå mot sin vilja, säger Timrå IK:s klubbdirektör Thomas Johansson i ett pressmeddelande.

Norberg har varit i Timrå i elva år som både spelare, tränare och sportchef.

– Jag är tacksam mot Timrå IK för att de ger mig möjligheten att fortsätta i en annan förening trots att jag har ett gällande avtal, säger Norberg.