Här knockas Modostjärnan

Wargh lämnade isen blödande: ”Han var rädd”

Foto: ppv
Färjestads Esa Pirnes tacklar Modos Tommy Wargh.
HOCKEY

Här knockas Modos Tommy Wargh – för andra gången på kort tid.

Modospelaren lämnade isen blödande och fick sy tio stygn.

– Men det är inget som tyder på hjärnskakning, säger läkaren Bosse Lindwall till sportbladet.se.

Foto: Lars Hedelin
Tommy Wargh plåstras om av Färjestads läkare Bosse Lindwall.

Elitseriemötet i Löfbergs Lila Arena i Karlstad var bara 8,42 gammal när det small ordentligt mitt på isen. Färjestads Esa Pirnes delade ut en våldsam tackling mot Tommy Wargh i ett skede när Modospelaren inte var uppmärksam.

Till sjukhus den 6 januari

Wargh blev liggande på isen och blödde ymnigt. Men efter ett tag kunde han ta sig av isen med hjälp av Färjestads läkare Bosse Lindwall.

Det är andra gången på kort tid som Tommy Wargh tvingas lämna isen i förtid efter en otäck smäll. I mötet med Timrå den 1 januari knockades han och fördes till sjukhus med hjärnskakning då han brakade in i sargen efter en knuff av Mika Pyörälä.

– Wargh var rädd eftersom han för inte så länge sedan åkte på en allvarlig smäll. Den här gången träffade klubban strax ovanför läppen och vi har sytt honom med tio stygn. Men han var aldrig medvetslös och det finns ännu inga symptom på hjärnskakning, säger Färjestads läkare Bosse Lindwall.

”Hårt med matchstraff”

Esa Pirnes fick matchstraff Wargh för checking to the head av domaren Marcus Vinnerborg. Något som Färjestads lagkapten Rickard Wallin tycker var fel:

– Som jag uppfattade det är det mer otur, och han (Wargh) som inte är riktigt beredd. Det känns som att det var hårt med matchstraff, sa Wallin till ppv i den första periodpausen.