”Ingen ful tackling”

Wargh berättar om smällen som skakade publiken

chockbilden Modobacken Tommy Wargh knockades blodig av Esa Pirnes. En tackling som gav Pirnes matchstraff och minst en matchs avstängning.
HOCKEY

Någon kallade den för respektlös.

Andra för schyst.

Pirnes sa att det tillhör spelet.

Själv tyckte inte Tommy Wargh att det var så mycket att prata om.

– Jag tycker inte alls att det var en ful tackling, säger Wargh.

Foto: LARS HEDELIN/SCANPIX
Färjestads läkare Bosse Lindwall plåstrar om på väg ut från isen.

Efter precis åtta minuter visas förre Färjestadsspelaren, Per Hållberg, ut efter en tuff tackling på Jani Tuppurainen. Hemmaspelarna reagerade kraftigt och gurgel uppstod. 42 sekunder senare sätter Esa Pirnes in en rejäl propp på Modobacken Tommy Wargh, som går direkt ned i isen, tillsynes avsvimmad. Hela hallen blev knäpptyst innan läkare var på plats och Wargh kunde resa sig.

Några stygn i ansiktet och en fet fläskläpp blev minnet efter mötet med Pirnes, någon hjärnskakning var det dock inte tal om.

– Jag var inte borta alls, men jag fick en smäll för en månad sedan och då var det nacken som fick en smäll och jag var mest rädd för att den skadan skulle komma tillbaks.

Huruvida tacklingen var schyst eller inte gick meningarna isär. Frågan var om tacklingen var sen, eller om han fortfarande var tacklingsbar.

– Jag tycker inte alls att det var en ful tackling. Jag tycker att jag har bra koll på honom, du har alltid en känsla av att det kommer någon, säger Wargh.

Domare Vinnerborg var dock av en annan åsikt och gav Pirnes matchstraff och avstängning ytterligare en match. Minst.

– Kraften i tacklingen går mot huvudet och då har vi en regel som säger att vi ska döma checking to the head. Han får en automatisk avstängning över matchen på torsdag och sedan är det upp till disciplinnämnden att bestämma.

Modo tog ledningen efter mål på den efterföljande utvisningen och kontrollerade därefter matchen helt. Även om Färjestad tilläts ha en hel del puck lyckades inte laget skapa speciellt mycket. Samtidigt var Modo ytterst effektivt när chanser gavs.