Träning – på naturis

Luleå har laddat med skotersafari och spel utomhus: Fick mycket energi

1 av 4 | Foto: PETRA ISAKSSON/NORRBOTTENS-KURIREN
TESTAR NYA GREPP Luleå gjorde något som alla andra lag nobbade under uppehållet: frångick den vanliga träningen. Här är laget igång och tränar utomhus på naturis. Nick Kuiper håller undan för Jan Sandström framför mål.
HOCKEY

Elva av tolv lag tuffade på i samma gamla hjulspår.

Slutspelsjagande Luleå satsade på skotersafari – och tränade på naturis i hamnen inför förvånade invånare.

–?Det kan vara en dundermetod, säger forwarden Anders Burström.

I kväll är alla lag i elitserien igång igen landslagsuppehållet.

Luleå gick emot strömmen under den matchfria perioden och valde ett annorlunda upplägg.

Medan konkurrenterna öste på med tunga vikter och mjölksyrekrävande uthållighetsträning ägnade Luleåspelarna en eftermiddag åt att glida omkring på hyrda skotrar.

–?Vi körde väl fem-sex mil i skog och på is med olika stopp. Drack kaffe och njöt av att vara utomhus. Ett perfekt sätt att stärka sammanhållningen i gruppen. Det var jäkligt uppskattat, speciellt av dem som aldrig hade kört förut, säger Anders Burström.

Testar idéer

Några vurpor eller andra missöden?

–?Tommi Miettinen fick motorhaveri men det var ju inte hans fel. Annars gick allt bra. Eftersom några var nybörjare körde vi inte med de allra värsta monstren som gör runt 200 kilometer i timmen. Våra gjorde nog 120 knyck och det räckte allt till.

Tiondeplacerade Luleå kämpar febrilt för en plats i slutspelet och är berett att testa nya idéer för att nå målet. Förutom skotersafarin har laget tränat på naturisen i Norra Hamnen i centrala stan.

”Upplevelse”

–?Folk som gick förbi undrade nog vad som föregick. Vi körde smålagsspel men tog det ganska försiktigt eftersom isen inte var den bästa. Jag hade mössa under hjälmen precis som när man var en liten pojke, och vi fick mycket energi av att komma ut och lira i solskenet. Det var en ruggigt härlig upplevelse.

Men Luleå har förstås också lagt en del krut på ett par rejäla pass i hallen under uppehållet.

–?Det har varit tuffare och längre träningar med jäkla mycket fart och energi. Vi har tränat på alla moment och försökt få det så matchlikt som möjligt. Det ser bra ut, och jag tror absolut att vi går till slutspel, säger Anders Burström.