Så har lagen laddad och tränat under uppehållet

1. Hur har ni tränat under uppehållet?

HOCKEY

2. Hur är läget i laget? Skador/sjukdomar?

3. Vad avgör slutspurten?

4. Vilka går till slutspel och kval?

Brynäs

Andreas Dackell, forward

1. –?Vi har lagt in några extra fyspass, annars har vi kört på som vanligt och försökt hålla oss till enkelheten. Jag tror att det är viktigt att göra det nu.

2. –?Det ser hyggligt ut. Vi har någon som vilat lite och några som dras med småskavanker. Inget värre än så.

3. –?Nerver. Det handlar om självförtroende och att man vågar spela ut. Annars kan det lätt låsa sig. Man måste våga vinna.

4. –?Om jag det visste. Jag tror att vi går till slutspel i alla fall. Vi har ett bra spel på gång trots att det gått lite tungt på slutet. Vi har behållit lugnet och det kan visa sig vara viktigt. I övrigt är det omöjligt att säga hur det går.

Djurgården

Kristofer Ottosson, forward

1. –?Eftersom vi inte haft några matcher att ta hänsyn till har vi tränat ganska hårt. Vi har kört lite mer fys än vanligt. Men vi har varit lediga lite grann också. Vila är viktigt.

2. –?Alla är tillbaka i träning så det ser jättebra ut. Vi har ingenting att klaga på.

3. –?Det hänger mycket på utgångsläget naturligtvis. Det är väldigt jämnt nu så fokusering och motivation kan bli avgörande. Man måste vara beredd att offra sig.

4. –?Vi går definitivt till slutspel, Södertälje också. Mora och Brynäs får kvala med tanke på deras tabelläge just nu. Men det är jämnt och svårt att sia om.

Frölunda

Jonas Esbjörs, forward

1. –?Vi har tränat på jävligt bra måste jag säga. Det har varit mycket längre och tuffare pass än vanligt. Som ett träningsläger på hemmaplan ungefär.

2. –?Jag tycker att det ser kanonbra ut. Det blir en spännande fortsättning för vår del.

3. –?När det är så jämnt som det är handlar det nog mest om tillfälligheter.

4. –?Det har jag faktiskt ingen aning om, men för vår del ser det jättebra ut och vi kan mycket väl gå hela vägen.

Färjestad

Emil Kåberg, forward

1. –?Vi har tränat hårdare än normalt, annars har det varit som vanligt. Inga speciella spelövningar eller liknande.

2. –?Peter Nordström och Per Åslund är på väg tillbaka och det är väl i stort sett allt. Det ser bra ut tycker jag, och vi är i bra form.

3. –?Det har jag svårt att svara på, men dagsformen är nog väldigt viktig.

4. –?Mora ligger ju sist och får absolut kvala. De får nog sällskap av Luleå. Skellefteå och Brynäs hamnar i mellanläget.

HV 71

Per Gustafsson, back

1. –?Vi har kört hårdare än normalt, precis som vi brukar göra under varje uppehåll. Vi har fokuserat på fys, det har varit mycket hjärta och lunga.

2. –?Några killar blev ju skadade nyss, men jag tycker ändå att det ser ganska bra ut.

3. –?För vår del handlar det om att fortsätta hålla samma stabila och höga nivå. När slutspelet sedan är i gång börjar alla om från noll igen.

4. –?Vi går nog till slutspel, haha. Med tanke på tabellläget får nog Mora svårt att klara sig. Annars vill jag inte spekulera. Vi tittar bara uppåt i tabellen.

Linköping

Tim Eriksson, forward

1. –?Förra veckan körde vi hårt i fyra dagar. Inga spelövningar alls utan bara uthållighetsträning. Inte så kul, men det gör förhoppningsvis gott.

2. –?Där har jag ingen riktig koll. Men vi hade sammanlagt nio spelare borta förra veckan på olika landslagsuppdrag. Det ser nog okej ut.

3. –?Ja, vad avgör det? Nu måste jag komma på något smart svar, haha. Nä, men jag tror att uthålligheten blir avgörande. De som är bäst tränade kommer att klara sig bäst.

4. –?Skellefteå och Mora hamnar i kvalserien. De räcker nog inte till. Luleå klarar ju sig alltid på något sätt. De kan nog till och med gå till slutspel också.

Luleå

Anders Burström, forward

1. –?Vi körde på bra hela förra veckan och så hade vi ledigt i helgen. Det har varit tuffare och längre träningar med jäkla mycket fart och energi. Vi har tränat på alla moment och försökt få det så matchlikt som möjligt.

2. –?Det ser bra ut. Egentligen är det bara Pekka Saravo som är borta, annars är vi helt intakta. Jäkligt skönt.

3. –?Det viktigaste är att man vågar spela ut. Den mentala biten är förstås också betydelsefull. Annars tror jag att ett riktigt bra målvaktsspel kan bli avgörande.

4. –?Nu får jag ta och titta i kristallkulan. Hm, vi går i alla fall till slutspel, det tror jag absolut. Mora och Brynäs får nog rikta in sig på kvalspel.

Modo

Pierre Hedin, back

1. –?Vi har kört ungefär 1,5 timme på is och en halvtimme fys varje dag. Visst har det varit tuffare än normalt. Lite längre spelövningar och sådär.

2. –?Hörredudu, nu börjar det likna något. Det är bara Victor Hedman som är skadad, annars har hela gänget tränat. Det är viktigt att alla gubbar är friska nu när det börjar dra ihop sig.

3. –?Det gäller att vara fullt fokuserade varje match. Det laget som fixar det har mycket vunnit. Det är också viktigt att vara mentalt starka. Man får heller inte börja tänka för mycket för då kan det lätt låsa sig.

4. –?Som det sett ut nu på slutet så blir det nog Mora och Brynäs som inte orkar med det. Sedan är det väldigt öppet. Det är svårt att säga vilka två lag som har spelat färdigt i början av mars.

Mora

Tomas Skogs, back

1. –?Vi har gasat på väldigt bra. Vi körde måndag till torsdag i förra veckan och sedan hade vi några dagar ledigt. Vi har kört intensiva och bra pass trots att vi

hade lite manfall i början av veckan.

2. –?Vi hade ju sex man borta mot Linköping senast. Det är någon influensa som florerat i truppen, men nu tror jag att alla ska vara tillbaka. Uppehållet kom lägligt för vår del.

3. –?Vi har haft lite turbulens, men vi har ingenting att förlora. Det gäller att knyta näven och ta en match i taget. Vinner vi några matcher i början sätter vi press på dem ovanför och det är viktigt.

4. –?Så länge vi slipper kvala skiter jag fullständigt i resten.

Skellefteå

Erik Forsell, forward

1. –?Vi har tränat mycket och hårt. Vi har kört ganska långa pass eller flera korta pass med hög fart och bra intensitet. Det har absolut varit tuffare än en vanlig vecka med matcher.

2. –?Det ser ganska bra ut. Nästan alla är på väg tillbaka och på torsdag tror jag att vi är fullt manskap igen. Skönt.

3. –?Oj, jag vet inte. Egentligen är det väl bara att spela på som vanligt. Vi har ju legat runt strecket hela säsongen, men visst blir det mentala extra viktigt nu. Annars har jag inget bra svar.

4. –?Jag har tyvärr inget bra tips. Jag hoppas ju och tror såklart att vi fixar att gå till slutspel.

Södertälje

Björn Bjurling, målvakt

1. –?Vi körde både ispass och fyspass varje dag förra veckan. I helgen hade vi ledigt. Ispassen var kanske lite, lite tuffare än normalt. Skönt att få ett break från matcherna så att man kan få lite mer kräm i benen. Då har man tid med rehab också.

2. –?Läget är väl ganska bra. Kudroc är på väg tillbaka och Per Hallin ska operera foten. Om jag inte är helt korkad tror jag annars att vi har fullt lag.

3. –?Det laget som kan hålla nerverna i styr har en stor fördel. För oss handlar det om att kämpa enligt våra manualer. Vi är väldigt bra tränade så jag tror att vi kommer att klara oss bra.

4. –?Vi går till slutspel. Inget annat räknas. Annars är det väldigt jämnt och det är svårt att säga hur det går för de andra lagen. Men Mora kommer aldrig att vika ner sig i alla fall, den saken är säker.

Timrå

Fredrik Hynning, forward

1. –?Vi har kört hårdare än vanligt, men inte värre än att man överlever. Ett spinningpass blev det också. Skönt med lite omväxling.

2. –?Vi har ju fyra forwards borta och kan vi få tillbaka två-tre av dem ganska snart vore det bra. Men det är inget vi tänker på egentligen. Andra får kliva fram och göra jobbet i stället.

3. –?Det var en bra fråga. Jag tror att det är väldigt viktigt att hålla koncentrationen uppe. Varje poäng är viktig nu.

4. –?Mora och Södertälje får kvala. De har klenast trupper. Skellefteå och Brynäs missar slutspelet. Luleå tar sig ju av tradition till slutspel och jag tror att de gör det igen.

Sportbladet