Succé direkt för Eloranta

Nye tränaren förde Mora till seger – mot serieledaren

HOCKEY

Första matchen som huvudtränare – mot serieledaren.

Då vann Kari Elorantas Mora.

– Det känns riktigt, riktigt bra, säger tränaren efter 4–0-segern.

Gissa om det var muntra miner i Mora i kväll, storsegern mot HV 71 måste nästan kännas som en skänk från ovan med tanke på det utsatta tabelläget som jumbo.

– Det känns riktigt, riktigt bra. Jag är riktigt nöjd med de två första perioderna. Vi skulle försöka sätta press på deras backar, säger Kari Eloranta.

Mora har upplevt några turbulenta dagar efter att klubbdirektören Jan Simons sparkat Pär Djoos – årets andre tränare – precis inför landslagsuppehållet.

Matchen ikväll var Elorantas första som huvudtränare – och han lämnade den som en stor vinnare.

Själv ville han tona ned sin egen betydelse.

– Det här var en kämpainsats. Det var samma killar på isen och i stort sett samma ledare i båset. Vi får vänta och se lite vad förändringen kan betyda.

Efter en mållös förstaperiod dundrade Rob Hisey in två mål i mittronden och i sista ökade först Anders Nilsson på till 3–0 innan Anders Bastiansen fastställde 4–0.

– Vi behöver alla poäng vi kan få så det här var viktigt, säger Eloranta i ppv-sändningen.

Sportbladets förstasida med en dödsruna över klubben dagen efter beskedet att Djoos tvingas lämna laget har väckt starka känslor i klubben.

– Jag läser sällan tidningar, så det där har jag personligen inte sett. Men killarna har nog gjort det. Skrivs det negativt tillräckligt ofta kan det vändas till något positivt, säger Eloranta till Falu-Kuriren.

Hoppet om fortsatt elitseriespel är det sista som kommer att lämna Eloranta.

– Det är alldeles för tidigt att räkna bort oss. Vi möter alla fyra lagen vi har närmast framför oss. Vinner vi över dessa fyra så.