Kvalserien – då kan Brynäs få ny tränare

HOCKEY

GÄVLE. Brynäs sportchef Michael Sundlöv öppnar för förändring i båset om Brynäs hamnar i kvalserien.

– Det är inte omöjligt att vi gör det, säger Michael Sundlöv.

Foto: PERNILLA WAHLMAN
KNÄAR Brynäs Janne Hauthonen i kamp med Luleås Anders Burström. Skrattretande och rörande match, skriver Sporbladets Lasse Anrell.

Brynäs har spelat 48 år på raken i högsta serien och är tillsammans med Färjestad enda lag som spelat samtliga säsonger i elitserien sedan den skapades 1975.

Men efter sjätte hemmamatchen i följd utan vinst i går mot Luleå och inte en seger sedan den 8 januari hemma i Läkerol Arena har hotet om kvalserien allt mer blivit en realitet.

Östblom sitter säkert

Handlingsutrymmet är litet eftersom laget redan sparkat en tränare, Leif Boork, och skickat iväg fem spelare från den rekordstora trupp man hade från start. Att lyfta in nya spelare är för sent och Sundlöv säger att tränaren Olof Östblom sitter säkert.

– Ja, det gör han, säger Michael Sundlöv.

Men öppnar samtidigt ändå lite på dörren för en förändring i båset liknande den Brynäs gjorde senaste gången man spelade i kvalserien, 2004/05. Då blixtinkallades meriterade kanadensaren Wayne Fleming framgångsrikt till båset för att rädda kvar laget i högsta serien.

”Vara förberedda”

Du säger att Olof Östblom sitter säkert, men är det aktuellt med en förstärkning i båset om ni hamnar i kvalserien?

– Jag kan inte svara på det. Jag kan inte svära på att vi inte gör det och vi måste vara förberedda på det mesta. Men vi ska inte hamna i kvalserien, vi ska lösa det här ändå. Den ledarstab och den trupp vi har har jag förtroende för. Ingen kan heller komma och inbilla mig att laget är så mycket sämre i dag än i augusti när många trodde att vi skulle ta SM-guld. Men den dåliga inledningen och alla förluster sätter sig i huvudet på grabbarna.

Är det aktuellt men mental träning?

– Nej, det är lite sent för det nu när vi spelar match varannan dag.

Så målet är slutspel fortfarande?

– Absolut. Så länge det finns minsta lilla teoretiska chans till slutspel så är det vårt uttalade mål, säger Sundlöv.