Bjudningen som sänkte Mora

Eloranta-effekten höll en match – Mora i träsket igen

Foto: PPV
HOCKEY

Kari Eloranta-effekten?

Den höll i en match.

Pånyttfödda Mora är tillbaka i träsket efter 3–6 mot Modo – det efter en bjudning av högsta klass av målvakten Juha Pitkämäki.

Elitseriens krislag nummer ett hade med Kari Eloranta väckts till liv och via 4–0-segern senast mot HV 71 fått tillbaka lite av en kaxighet som verkligen kan behövas för att lyfta ur bottenträsket.

– Tidningarna får skriva vad de vill, vi trummar ändå på. Många försöker säga att vi inte ska vara här, i dag slår vi serieledarna med 4–0. Inte så mycket att snacka om, va, sa Yared Hagos efter HV-segern.

Mora kickstartade även i dag i bortamötet mot regerande mästarna Modo och flög fram till en tidig 3–1-ledning efter den första perioden.

– Vi har försökt få med oss lite mer fart i mittzon, det har fungerat bra i två matcher nu, sa Jonathan Granström i paus – men...kvällen i Swedbank Arena skulle inte bli en ny Mora-kväll.

Vändningen – och BJUDNINGEN – kom i mittperioden.

Efter att Per-Åge Skröder reducerat till 2–3 fick Modo via en vänlig gest chansen att på allvar ta sig tillbaka in i matchen av Moras finske målvakt Juha Pitkämäki. Keepern gick ut för att rensa bort en puck i sarghörnet, men stördes av en olycklig sargsstuds och rensningen blev till en perfekt framspelning – ett slarv som Modos Fredrik Warg utnyttjade genom att smälla in till 3–3.

Innan perioden var slut hade Andreas Salomonsson och Niklas Sundström ökat på till 5–3.

– Vi blev lite övermodiga, nu måste vi skärpa oss. Vi måste snacka igenom det här. Jag hoppas att vi får höra lite finska svordomar i paus, sa Hagos.

Mora visade vilja sista 20 men hittade inte vapnen för att komma närmare – i stället drog Andreas Salomonsson in avgörande 6–3.

– Det var inte alls kul det här. Vi gjorde en så jäkla bra första period men sedan föll vi igenom i andra. På bortaplan måste man spela betydligt mer safe, säger Mora-kaptenen Håkan Bogg.

Förlusten etsar fast laget än mer i botten.

– Vi måste ta alla poäng vi kan, det var synd att vi inte kunde bita ihop och ta i alla fall en poäng. Vi får fundera på det här ett tag, men sedan måste vi bita ihop och försöka komma igen. Det finns inget annat.