Lagkaptenen frälste Mora

Håkan Bogg satte två mål när Frölunda besegrades

HOCKEY

Mora har hittat hemmaformen.

Andra raka segern i hemmahallen kom mot Frölunda med 4–1, sedan lagkaptenen Håkan Bogg avgjort i sista perioden.

– Det är nog inte bara jag som är riktigt glad, sade Bogg som haft en tung säsong.

Foto: Bildbyrån

Kvalseriespöket hade nog bokat biljetter till Moras hemmamatcher för några veckor sedan. Men dalalaget har inte gett upp hoppet om fortsatt elitseriestatus utan kvalspel.

Segern mot HV 71 hemma förra veckan följdes upp med 4–1 mot Frölunda. Något skönspel bjöds inte men för Mora betyder poäng i tabellen mycket mer än stilpoäng.

– Vi har spelat på lite annat sätt i de senaste matcherna och satt bättre press på motståndarna och det har fungerat bra, sade Moras kapten Håkan Bogg.

Axelproblem

Bogg hade bara gjort två mål under säsongen innan måndagens match. Problem med en axelskada hade också ställt honom utanför laget.

– Axeln kan vi prata om efter säsongen, jag tar gärna en smäll eller två även om inte axeln är bra till hundra procent ännu, sade Bogg.

I första perioden utmärkte sig Bogg mest genom misstaget som gav Frölunda 1–1 i numerärt underläge.

I sista perioden tog han revansch. Boggs 2–1-mål var ett märkligt skott som letade sig in bakom Joel Gistedt, som fick chansen i Frölunda-målet.

– Det var en blandning mellan bandyskott och golfsving på en hockeyrink. Fast i golf skjuter jag åt andra hållet, sade Bogg vars kroppsspråk efter målet talade om både glädje och lättnad.

Hans andra mål satt klockrent sedan Yared Hagos gjort ett bra förarbete bakom Frölunda-målet.

– Också ett skönt mål, det var helt öppet att slå in pucken.

– Efter 3–1 tycker jag att vi hade full kontroll på matchen. Hela laget gör verkligen ett mycket bra jobb över hela isen, sade Bogg.

Bra trend

Trots segern är Mora kvar på sista plats i elitserietabellen. Men dalalaget har tagit poäng i fem av de sex senaste matcherna och har nu häng på lagen framför i tabellen. Spel i kvalserien känns inte helt givet längre.

Men Mora måste börja ta poäng borta också om laget ska slippa kvalserien. Av de åtta matcher som återstår i elitserien har Mora bara tre kvar hemma, fem spelas på bortais.

Sune Karlsson/TT