Moras kapten visade vägen

Bogg: Riktigt skönt att få vinna

HOCKEY

MORA. En lagkapten ska gå före med gott exempel.

Det gjorde Moras Håkan Bogg i 4–1-segern mot Frölunda.

– Skönt att få göra ett par mål, och efter den här segern känns det som att tiondeplatsen är inom räckhåll.

Foto: Scanpix
Glad målskytt i går.

Mora IK, i praktiken sex poäng från kvalplats före gårdagens match, var piskat att vinna mot Frölunda. Med den nya taktiken – hård forechecking, mycket skott och många spelare framför motståndarnas mål – kom andra raka hemmasegern.

Chansen finns

– Kan vi fortsätta med det här spelet, då finns definitivt chansen att klättra upp ovanför kvalstrecket, fortsatte Bogg.

Det kunde ha blivit en trist kväll för Håkan Bogg och hans Mora. Sekvenserna före Frölundas kvittering till 1–1 var Bogg inblandad i det som var upprinnelsen till gästernas mål.

”Bandysving”

I den tredje perioden, när Mora satsade hårt framåt och exploderade i tre mål var det Bogg som visade vägen med både 2–1 och 3–1.

– Två likartade mål, bara några meter ut rakt framifrån. Det första gjorde jag med en bandysving, det andra var mer rejält, sa Bogg vidare.

Tidigare, på 41 matcher, har det blivit två fullträffar. Nu kom två på raken.

– Riktigt skönt att få vinna. Vi behöver ju poängen så väl. Och självklart sitter det inte fel att få göra något mål ibland.

Taktiken inför den tredje perioden, vilken var den?

– Att våga kliva på än mer, att ge allt. Den här gången fick vi med oss alla poängen.

Fortsättningen?

– Vi spelar ”måste-matcher” hela tiden, men de senaste matcherna har givit oss kraft. De andra lagen ska få kämpa för att hålla undan, så känns det, sa Bogg.

Striden står nu i första hand mellan Brynäs och Luleå, men med några trepoängare till kanske fler lag på allvar kan bli indragna kring kvalstrecket.

FAKTA

Elitserien

Mora 4

Frölunda 1

Pelle Marklund

ARTIKELN HANDLAR OM