Guldtränaren kan återvända till FBK

”Logiskt att han hamnar här”

HOCKEY

KARLSTAD. Per-Erik Johnsson hade inte vunnit en match i Karlstad sedan han lämnade Färjestad som svensk mästare för två år sedan.

I går tog den sviten slut. Och nu kan han vara på väg tillbaka till FBK.

– De har förhört sig om vad jag ska göra nästa säsong, säger Johnsson.

Foto: Scanpix
Hemvändare? I går stod Per-Erik Johnsson som segrare mot Färjestad – nästa år kan han träna laget.

Inte sen han blev svensk mästare med Färjestad säsongen 2005/06 har elitserietränaren ”Perra” Johnsson vunnit i Karlstad. I går ändrades det. Skellefteå vann rättvist över FBK med 2–0, efter mål av Fredrik Öberg och Lee Goren, och storspel av Andreas Hadelöv i mål. Det var en nöjd ”Perra” som mötte pressen.

– Äntligen. Det var sjätte gången gillt. Vi har en seger i sudden sedan tidigare, men ingen efter full tid. Det var skönt.

Utgående kontrakt

Att vinna i Löfbergs Lila Arena kan dock vara något ”Perra” får vänja sig vid. Hans kontrakt med Skellefteå är på ett plus ett år och beslut om förlängning måste snart fattas.

Och det är fler än Skellefteå som vill knyta upp Johnsson. Dit hör Färjestad, föreningen han gjorde dundersuccé i för två år sedan. Laget parkerade på femte plats när han tog över i januari – det slutade med SM-guld.

– De har förhört sig om vad jag ska göra nästa säsong. Men inget konkret har presenterats.

Även om Skellefteå inte gett upp hoppet om ”Perra” som tränare nästa år finns det inte mycket som talar för att han blir kvar ytterligare ett år.

– Det är ju han som fattar beslutet och vi hoppas han blir kvar. Men det är ju logiskt att han hamnar här, han har ju familjen här, säger Skellefteås sportchef Peo Larsson och syftar på Färjestad.

Hemlängtan

Perra själv är inne på samma linje. Han har familjen kvar i Karlstad och hemlängtan har vuxit sig allt starkare på senare tid. Och läser man mellan raderna är det lätt att tro att han hamnar i Färjestad nästa säsong.

– Jag ska försöka ta mig närmare Karlstad. Och det här (FBK) är ju ganska nära, eller hur, säger ”Perra” och skrattar.

FAKTA

Elitserien

Färjestad 0

Skellefteå 2

Christian Edwertz

ARTIKELN HANDLAR OM