Skellefteå upp på slutspelsplats

Bergskedjan visade vägen i kaffeland

Foto: Scanpix/Lars Hedelin
Fredrik Öberg gör 1-0 för Skellefteå.
HOCKEY

Bergskedjan visade vägen i kaffeland.

Ett läckert mål och en vattentät defensiv i tre perioder. Det räckte för att säkra tre livsviktiga Saik-poäng i Karlstad.

– Jag får ett superpass av Anders Söderberg, det var kul, säger 1–0-skytten Fredrik Öberg efter 2–0-segern i Karlstad.

Matchens första mål var en riktig delikatess. Mikael Renberg hittade Anders Söderberg med en diagonalpassning, denna spelade pucken vidare till en helt friställd Fredrik Öberg. Klapp-klapp-spelet höll sovjetisk-klass och Skellefteås nummer 48 rakade enkelt in pucken efter tre och en halv minut.

Färjestad var lojt i första perioden, topplaget spelade utan geist och lät Skellefteå anfalla.

– Det kändes som att de inte var med i början, säger Öberg till ppv.

Vädjade om straff

I andra perioden var chanserna få och det ordnade spelet i det närmaste obefintligt. Hemmalaget jagade uddlöst en kvitteringspuck och gästerna stack upp i försiktiga attacker.

– Vi skulle ha satt någon mer puck bara, sa Mikael Renberg.

Efter sju minuter av slutperioden kom hemmalagets Fabian Brunnström fri men Per-Anton Lundström hann emellan och rensade bort såväl puck som Brunnström. Hemmapubliken ville ha straff men domaren Ulf Rådbjer höll inte med.

Färjestad nådde aldrig en kvittering, istället punkterade bortalaget matchen med tre minuter kvar att spela. Lee Goren gjorde målet, Erik Andersson och Kimmo Koskenkorva stod för framspelningen.

– Färjestad borta är en svår nöt att knäcka, men vi gjorde det bra, säger Skellefteås Fredrik Lindgren.