Myllyniemi petad – tvingas träna med lagets juniorerna

Luleå petar finske keepern under bortaturnén: Jag vet inte varför

HOCKEY

Luleå sticker ut på bortaturné – utan Jere Myllyniemi.

Finske målvakten får stanna hemma och träna med juniorlaget i stället.

– Jag vet inte varför. Tränarna sa bara att de skulle satsa på Matte och Gurra i de här matcherna, säger keepern till Norrbottens-Kuriren.

Foto: JAN-ERIK EJENSTAM
STANNAR HEMMA Jere Myllyniemi värvades som frälsare till Luleå – nu är han tredjekeeper i krislaget.

Sportchefen Hans Huczkowski var tydlig med att Myllyniemi värvades för att bredda truppen och finnas som en stark backup om Mattias Modig eller Gusten Törnqvist skulle bli skadade mot slutet av serien.

Blues-värvningen fick trots det förtroendet i inledningen, men har sedan glidit allt längre från förstaplatsen med en räddningsrprocent på 87,50.

– Uppenbarligen har jag inte gjort mina bästa matcher, så är det. Om jag hade hållit nollan i varje match hade situationen säkert varit annorlunda. Jag måste spela bättre om jag ska få stå i mål, säger Myllyniemi.

Ändå förvånar beskedet – enligt tränarordern ska Myllyniemi träna på egen hand och J20-laget.

– Jag vet inte varför. De sa bara att de tänker satsa på Matte (Modig) och Gurra (Törnqvist) de här matcherna. Jag ska träna här hemma och vara beredd om det händer något och jag måste flyga ner.

Timrås Riku Hahl, 27, uppvaktas av flera klubbar i elitserien.

Men det kan också bli NHL för den skicklige finske centern.

– Tre fyra klubbar som ringt och anmält sitt intresse. Mitt folk som arbetar i USA jobbar med olika NHL-klubbar just nu och så fort jag vet något mer kommer jag och Riku prata om hans framtid tillsammans, säger agenten Krister Kaukinen till Dagbladet.

Hahl har tidigare spelat i Colorado i tre säsonger.