Aftonbladet
Dagens namn: Assar
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Sportbladet / Hockey / Sverige / SHL

’STÖLDEN’

Saravo bryter med Luleå – flyttar till Linköping

Pekka Saravo hade ett kontrakt på 1+1 år med Luleå – som han nu har avslutat. Pekka Saravo hade ett kontrakt på 1+1 år med Luleå – som han nu har avslutat. Foto: PETER WIXTRÖM

Här är Slavomir Leners första fräcka stöld.

Landslagsbacken Pekka Saravo, 28, bryter kontraktet med Luleå och flyttar till Linköping.

Slavomir Lener presenterades som Linköpings nya tränare för två veckor sedan. Direkt började spekulationerna om att Leners skulle locka Luleåcentern Lubos Bartecko till klubben.

Men Linköpings första nyförvärv till nästa säsong blir, enligt vad Sportbladet erfar, en annan av Leners favoritspelare.

Pekka Saravo kom samtidigt som Lener till Luleå inför säsongen 2005/06, och Saravo var under två säsonger en av tjeckens absoluta favoritbackar.

Och nästa säsong återförenas de två.

Bröt avtalet

Inför den här säsongen skrev Saravo ett kontrakt på 1+1 år med Luleå. En förutsättning för att kunna byta klubb till nästa säsong var att att Saravo sa upp avtalet före den 31 januari i år.

En möjlighet han – enligt uppgifter till Sportbladet – har utnyttjat.

Och finländaren har redan bestämt sig för att det blir spel med Linköping nästa säsong.

Trött på resor

Enligt vad Sportbladet erfar är en av anledningarna att Saravo tröttnat på de långa och tidskrävande resorna till Luleås bortamatcher.

En annan är att få spela under Lener igen.

För Linköping – som tappade tre av sina namnkunnigaste backar inför den här säsongen – blir Saravo en välkommen förstärkning.

Etablerad i landslagetHans Abrahamsson
Hans Abrahamsson

Tomas Ros
Tomas Ros

Den skicklige tvåvägsbacken har varit en av norrbottningarnas absoluta nyckelspelare och är etablerad i det finska landslaget. Saravo har bland annat funnits med i de tre senaste VM-turneringarna.

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

SPORTKRÖNIKÖRER
Om Aftonbladet